24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için, seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.

Seçmen kütüğü listeleri 2 Mayıs 2018 Çarşamba günü itibariyle muhtarlıklarda askıya çıktı. Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) hazırladığı seçim takvimine göre; muhtarlık bölgesi askı listeleri 12 Mayıs Cumartesi gününe kadar askıda kalacak. Seçmen listelerinin bu süreç içerisinde muhtarlıklarda asılı bulunacağını belirten Türkiye Muhtarlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, oy kullanacak vatandaşların listeleri kontrol etmesi gerektiğini dile getirdi.

MUHTARLIKLAR CUMARTESİ PAZAR AÇIK OLACAK

Muhtarlıkların 10 günlük bu süreç içerisinde haftanın her günü hizmet vereceğini belirten Türkiye Muhtarlar Derneği Kapaklı Şube Başkanı ve Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Seçkin Dilsiz, ‘’2 Mayıs 2018 itibariyle muhtarlıktan askılar çıktı, 12 Mayıs 2018 tarihine kadar listeler askılarda kalacak. Bu süreç içerisinde Kapaklı’da olduğu gibi tüm Türkiye’deki muhtarlıklarımız, Cumartesi ve Pazar günü dahil olmak üzere tüm vatandaşlarımıza sabah saat 8 ile akşam 5 arası hizmet verecek.’’ dedi.

18 YAŞINI DOLDURANLARIN İŞLEM YAPMASINA GEREK YOK

18 yaşını doldurmuş kişilerin herhangi bir işlem yapmaksızın listelerde olacağını da açıklayan Muhtar Dilsiz, ‘’Seçmen listesini kontrol edip ismini bulamayan vatandaşlarımızın da seçmen kütüğüne kaydettirmek amaçlı Nüfus Müdürlüğü’ne müracaat etmesi gerekiyor. 18 yaşını doldurmuş seçmenlerimizin herhangi bir işlem yapmasına gerek yok, zaten seçim sistemimiz onu filiz seçmen olarak seçmen listelerine aktarıyor.’’ İfadelerini kullandı.

‘’LİSTELERİ KONTROL ETMEKTE FAYDA VAR’’

Son olarak vatandaşların herhangi bir olumsuzluk yaşamaması için seçmen listelerini gözden geçirmesi gerektiğini ifade eden Muhtar Seçkin Dilsiz, ‘’ Özellikle adres değişikliği yapmış vatandaşlarımız bu listeleri kontrol etmeli. En son kayıt oldukları adresten Nüfus Müdürlüğü’ne bakmaları gerekiyor. Vatandaşlarımızın ‘Ben nasılsa oy kullandım, 20 yıldır bu mahallede ikamet ediyorum’ dememesi gerek. Seçmen listelerini kontrol etmelerinde fayda olduğunu düşünüyorum.’’ Sözlerini kaydetti.

ADRES DEĞİŞİKLİĞİ YAPANLAR DİKKAT!

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) ise, yerleşim yeri ve adresini değiştiren seçmenleri uyardı. Adres değiştiren ve seçmen niteliğine sahip olduğu halde muhtarlık bölgesi askı listelerinde ismini bulamayan kişilerin bizzat İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne başvurması gerektiğini belirten kurul; başvuru yapacak kişilerin yanında adres beyan formu, su, elektrik, telefon, doğalgaz abonelik sözleşmesi ve ya faturası ile birlikte noter tasdikli kira sözleşmesi gibi belgelerden birisi ile başvuruda bulunması gerektiğini belirtti.

ENGELLİ VATANDAŞLAR İÇİN SEYYAR SANDIK

Oy kullanmak isteyen engelli vatandaşların da bir yakını tarafından www.ysk.gov.tr adresinde bulunan ‘Seyyar Sandık Kurulu talep Formu’nu doldurması gerektiğini belirten Kurul, engelli vatandaşların bu işlemi yaparken sağlık raporunu da yanında bulundurması gerektiğini açıkladı.

ÖĞRENCİLER OKULUNA VEYA YURDA BAŞVURMALI

YSK, seçmen niteliğini taşıyan ve öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak isteyen öğrencilerin ise, öğrenim gördükleri okuldan o okulun öğrencisi olduklarına ve yurt müdürlüklerinden yurtta kaldıklarına ilişkin alacakları belgeler ile kaldıkları yurtların bağlı olduğu Nüfus Müdürlüğü’ne başvuru yapması gerektiğini belirtti.