2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik yılı ilan edilişi ile ilgili kampanya ve tanıtımlar düzenleyen İçişleri Bakanlığı, tüm il ve ilçelerde uygulanacak bir proje düzenledi. Proje kapsamında Kapaklı’da 4 farklı noktada etkinlik oluşturularak, sürücülere trafikte yayaları öncelik vermeleri konusunda uyarıda bulunuldu. 

TRAFİKTE YAYA ÜSTÜNLÜĞÜNE DİKKAT ÇEKTİLER

6 Ocak Çarşamba günü saat 12:00’da Mithatpaşa Caddesi’nde düzenlenen etkinliğe Kapaklı Kaymakamı Mustafa Ünlüsoy, Kapaklı İlçe Emniyet Müdürü Yaşar Terzioğlu ve Kapaklı İlçe Jandarma Komutanı Kd.Bcvş. Fevzi Bayram katılım gösterdi. Yaya geçitlerinde bekleyen 50 Emniyet ve 15 Jandarma personeli, sürücülere kampanya hakkında tanıtım broşürü dağıtarak bilgilendirmelerde bulundu. Etkinlikte Kaymakam Ünlüsoy, Emniyet Müdürü Terzioğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Bayram da öğrencilerle birlikte karşıdan karşıya geçerek trafikte yaya üstünlüğüne dikkat çekti.

‘’KURALLARA UYALIM, UYMAYANLARI UYARALIM’’

Eşzamanlı olarak Sanayiciler İlkokulu önünde oluşturulan etkinlik noktasına ise Kapaklı Belediye Başkanı İrfan Mandalı katılım gösterdi. Yayaların geçiş hakkına dikkat çeken Mandalı, ‘’ Trafikte yaya önceliği bilinci oluşturulması amacıyla İç İşleri Bakanlığımız tarafından ülkemiz genelinde eş zamanlı olarak başlatılan ‘Öncelik hayatın, Öncelik yayanın’ kampanyasına bizde ilçemizde destek verdik. Bu yolda hep birlikteyiz, öyleyse trafikte birbirine karşı daha anlayışlı bir toplum için harekete geçelim! Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım.’’ dedi.