Kapaklı Gazetesi - Kapaklı’da ilkokullarda 240 – 270 TL, liselerde ise 270 – 370 TL arasında değişen okul kıyafeti fiyatları velilerin cebini yakıyor.

Ülke genelinde yüzbinlerce öğrenci 6 Eylül Pazartesi günü (bugün) çalan ilk ders ziliyle sınıflarına kavuştu. Uzun bir aranın ardından öğrencilerinin yüz yüze eğitime geçmesine sevinen veliler ise, okul kıyafeti ve kırtasiye malzemelerindeki fiyat artışını görünce hüsrana uğradı.

VELİLER TEPKİLİ

Öğrencilerin kırtasiye ve okul masraflarının bir asgari ücretin yarısı kadar tuttuğunu ifade eden veliler, “Bir çocuğun giyinme gideri 1 takım için 350 TL, iki takım alsa 700 TL tutuyor. Üstelik bu fiyata ayakkabı dahil değil. 2 öğrenci okutsak asgari ücretin yarısını sadece okul kıyafetlerine vermek zorundayız. Kırtasiye malzemeleri, okul için harçlık derken öğrencilerimizi okula gönderirken kara kara düşünüyoruz.” dedi.

“55 LİRAYA SATTIĞIMIZ TSHİRT 70 LİRA OLDU”

Trakya Okul Kıyafetleri Üreticileri ve Satıcıları Derneği Başkanı Yaşar Yılmaz ise artan maliyetler karşısında okul kıyafeti satanların da çaresiz kaldığını savundu. 2 yılda maliyetlerin yüzde 25 arttığını söyleyen Başkan Yılmaz, “Kapaklı’da ilkokullarda en pahalı okul kıyafet takımı 270 TL. Bunun içinde uzun kollusu, tshirtü, pantolonu ve kazağı bulunuyor. Liselerde ise fiyatlar maksimum 360 TL. Bu yıl kıyafetlerde 10 ile 15 TL arasında zam yapmak zorunda kaldık. Bu konuda velilerden anlayış bekliyoruz. 2 yılda 55 liraya sattığımız tshirt 70 lira oldu, maliyetler yüzde 25 zamlandı. Ancak biz bu zammı elimizden geldiği kadar velilere yansıtmamaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.