FETÖ şüphelisi olarak gözaltına alınan ve denetimli serbestlikle serbest kalan Osman Şimşek'in rektörlüğünü yaptığı Namık Kemal Üniversitesi'nin internet sitesinde yayınlanan skandal 'Gülen Gelecekler' görseli tepki topladı.

ŞİKAYET ÜZERİNE KALDIRILDI

Rektör Şimşek dahil birçok yöneticisi FETÖ/PDY soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan NKÜ’de yaşanan rezalet ilk değil. Daha öncede NKÜ FETÖ eleştirilerinin odağında olmuştu.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi’nin resmi web sitesinde yeni kayıt dönemine ilişkin hazırlanan görselde yer alan “Gülen Gelecekler” sloganı vatandaşların tepkisini çekti. Duyarlı vatandaşların şikayeti üzerine söz konusu paylaşım ile ilgili soruşturma açıldığı öğrenilirken, ilgili görsel kısa süre içerisinde yayından kaldırıldı.

BAŞSAVCI'YA ÇATTI!

Gazeteci Fatih Tezcan ise olayı sosyal medya hesabından paylaşarak duruma tepki gösterdi. Tekirdağ Başsavcısı Göngör Karakoç’un Tekirdağ’da göreve başlar başlamaz Rektör Şimşek’i ziyaret etmesini eleştiren Tezcan, “Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç! Hâlen FETÖ Şüphelisi olan Osman Şimşek’in rektörlüğünü yaptığı Namık Kemal Üni’nin bugün 2 saat yayında tutup kaldırdığı görsel budur. Rektörü ‘tekrar’ ziyaret ederseniz, ‘Gülen Gelecekler’ ne demek, belki bizzat sorabilirsiniz!..” ifadelerini kullandı. 

"ONCA DELİLE RAĞMEN SERBEST!"

FETÖ ile vermiş olduğu amansız mücadele ile tanınan ve Tekirdağ kamuoyunun da yakından takip ettiği bir isim olan Avukat Burak Bekiroğlu ise yapmış olduğu paylaşımda, "Bakkal Ahmet FETÖ’den tutuklanıyor, Tornacı Mehmet usta FETÖ’den tutuklanıyor, Simitçisi, Butikçisi, Tamircisi, Manavı, Öğretmeni FETÖ’den tutuklanıyor... Ama NKÜ Rektörü Osman Şimşek FETÖ’den serbest...
Hemde onca delil ve şaşalı operasyona rağmen. Sonrada o okulda Sn.Başkana hakaret eden öğretim görevlileri barındırılıyor, bugün de bu yayın yapılıyor." ifadelerini kullandı.

ADLİ KONTROLLE SERBEST KALMIŞLARDI

Rektör Şimşek ve aralarında bazı dekanların da bulunduğu kişiler hakkında 23 Haziran 2017 günü gözaltı kararı çıkarılmış, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ soruşturması kapsamında çıkarılan yakalama kararıyla birlikte, polis ekipleri Rektör Şimşek ile İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ensar Nişancı'nın da aralarında bulunduğu bazı şüphelileri gözaltına almıştı.

Tekirdağ Adliyesindeki mahkeme işlemleri tamamlanan 7 kişiden N.G. savcılık sorgusunun ardından, Rektör Osman Şimşek, Ensar Nişancı ve 4 kişi ise adli kontrol şartıyla serbest kalmıştı.