Kapaklı Gazetesi - Türk Metal Sendikası ile Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) arasında yapılan Grup Toplu İş Sözleşmesi müzakerelerinde, 5. Oturum 4 Aralık 2019 Çarşamba günü MESS Merkez Bürosunda yapıldı. Toplantıda Toplu İş Sözleşmesi Uyuşmazlık Tutanağı tutuldu.

Gerçekleştirilen oturumda MESS, sözleşmenin 3 yıllık olması ısrarını sürdürdü. Türk Metal Sendikası heyeti ise bunu tekrar reddederek sözleşmenin 2 yıllık olması talebimizi yineledi. Ücret konusunda ise MESS; ilk 6 ay için, altı aylık enflasyon rakamı olan yüzde 6,05’i teklif etti. Diğer 6 aylarda ise enflasyon oranında zam önerdi. Sosyal haklarda ise MESS’in teklifi yine yıllık enflasyon oldu. Ücret ve sosyal haklara ilişkin bu teklifler de yine Türk Metal Sendikası heyeti tarafından reddedildi.

ARABULUCU DÖNEMİ BAŞLADI

Türk Metal Sendikası’nın, gece çalışma tazminatının %15’e yükseltilmesi talebini de reddeden MESS, bu oranın %10 da kalmasını istedi. Türk Metal Sendikası heyeti ise yüzde 15’lik talebinde ısrar etti. İki taraf da talebini kabul ettiremeyince bu madde daha sonra görüşmek üzere ertelendi.

Türk Metal Sendikası ile MESS arasından devam eden Grup Toplu İş Sözleşmesi’nde anlaşma sağlanamaması üzerine Uyuşmazlık Tutanağı tutuldu. Böylelikle arabulucu dönemi başlamış oldu.