Tekirdağ'da 13 Ocak 2019 Pazar (bugün) açıklanması beklenen AK Parti Tekirdağ İlçe Belediye Başkan Adayları Listesinin genel merkezde değiştirilmesi üzerine ertelendiği iddia edildi.

PROGRAM NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Tekirdağ dahil birkaç ilde aday tanıtım programları iptal edilirken, www.urfahaber.com’un haberine göre, programların listelere müdahale edilmesi nedeniyle iptal edildiği öğrenildi.

MADDİ ÇIKAR TEMİN ETTİKLERİ İDDİA EDİLİYOR

www.urfahaber.com’un Ankara kulislerine dayandırarak yayınladığı haberde, oldukça çarpıcı iddialar yer alıyor. Habere göre, Cumhurbaşkanlığı'na bağlı özel bir birim tarafından, Külliye’de onaylanan ve açıklanmak üzere özel kurye ve özel zarf içinde Genel Merkeze gönderilen aday listelerine, aralarında, bazı bakan, milletvekilleri ve üst düzey parti yöneticilerinin maddi çıkar temini ve desteklediği isimleri aday göstermek için müdahale ederek bazı aday isimlerin değiştirdikleri iddia ediliyor.

5 İLDE LİSTELERE MÜDAHALE İDDİASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu yüzden Tekirdağ dahil olmak üzere, listelere müdahale edildiği tespit edilen Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Diyarbakır,  Batman illerinde de aday tanıtım programlarını iptal ettirdiği belirtiliyor.

ANKETLERE MÜDAHALE EDİLDİ

Ayrıca haberde, daha önce de büyükşehir belediye başkan adaylarını belirlemek için yapılan anketlere müdahale edilerek, genel merkezde gerçek verilerin değiştirildiği iddia edildi.

Kaynak: https://www.urfahaber.com/urfa-listeleri-degistirildi-mi/3004/