Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, düzenlediği kahvaltı programında ilde görev yapan basın mensupları ile bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda FETÖ Terör Örgütü ile mücadelede kararlılık mesajı veren Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ‘’Emniyet güçlerimiz 'Kripto’ dediğimiz bazı insanların da bulunup ortaya çıkarılması için gayret sarf ediyorlar. Tabi bunların delillendirilmesi de önemli. Bizler de onlarla el ele vererek FETÖ ve diğer terör örgütleri ile mücadele ediyoruz. Bu konuda kimsenin en ufak tereddüdü olmasın. İnşallah en kısa sürede bu insanları temizleyip vatanımıza, milletimize en güzel hizmeti yapacak insanları başa getirmeye gayret edeceğiz.’’dedi.

Kısa süre önce Valiler Kararnamesi ile Tekirdağ Valiliği görevine atanan Vali Aziz Yıldırım, 16 Kasım Cuma günü Polisevi’nde bir kahvaltı programı düzenledi. Kentte görev yapan basın mensupları ile tanışmak için düzenlenen programa Vali Yıldırım’ın yanı sıra Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, Tekirdağ İl Milli Eğitim Müdürü Ersan Ulusan, Tekirdağ İl Sağlık Müdürü Cengiz Becerir, Tekirdağ İl Tarım ve Orman Bakanı Zekeriya Sarıkoca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak  katılım gösterdi. 

‘’BİZLERİN GÖZÜ KULAĞISINIZ’’

Basın mensuplarının önemli bir görev yaptığını belirten Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, ‘’Tekirdağ’da göreve başlayalı 10 günü geçti. Sizlerle bir arada olmak benim için mutluluk vesilesidir. Hem sizlerle tanışmış oluyoruz hem de sizlerin benim hakkımda merak ettiği sorulara cevap verme imkanı bulacağız. Tekirdağ'ın yerel basınının oldukça güçlü olduğunu biliyoruz. Yerel basın hem Tekirdağ merkezinde, hem de diğer ilçelerimizde her gün vatandaşlarımızı aydınlatarak; kamu görevlileriyle vatandaşın arasında bir köprü vazifesi görüyor. Ayrıca vatandaşlar arasında olan hadiseleri, diğer vatandaşlara duyurarak vatandaşları bilgilendirme vazifesini de yapıyor. Hepinize bu anlamda teşekkür ediyoruz. Bizlerin gözü kulağısınız. Bu anlamda yaptığınız vazife özgür bir basın olarak devam etmenizin önemi aşikardır. Yapmış olduğunuz göreviniz de ayrı ayrı başarılar diliyorum. Burada bugün hem bir kahvaltı yapalım hem tanışalım hem de sizlerin aklında bir takım sorular varsa onları cevaplamaya gayret edelim. Cevabını bildiklerimizi, bilmediklerimizi öğrenip sizlere aktaralım. Onun için de burada daire amirlerimiz de var. Bir takım sorularınız varsa onlara da iletebilirsiniz.’’ Dedi.

GAZETECİLERİN FOTOĞRAFINI ÇEKTİ

Konuşmasının ardından kendisinin fotoğrafını çeken basın mensupları ile şakalaşan Vali Aziz Yıldırım, eline bir fotoğraf makinesi alarak gazetecilerin fotoğrafını çekti. ‘Ben de fotoğraf çekmesini severim’ diyen Vali Yıldırım’ın esprisi, basın mensuplarının yüzünde küçük bir tebessüm oluşturdu. 

‘’İKİ İLİMİZİN GÜZELLİKLERİNİ DE AYRI AYRI GÖRMEK LAZIM’’

Ardından soru cevap kısmına geçilen toplantıda, Vali Aziz Yıldırım basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Tekirdağ hakkında ilk izlenimini soran basın mensuplarına cevap veren Yıldırım, ‘’Ben Tekirdağ’ı tanımaya çalışıyorum. Ülkemizin 7. Büyük ekonomisine sahip olan bir yer. Gayrisafi milli hasılada Tekirdağ’ın payı çok büyük.’’ dedi. Muş ile Tekirdağ arasındaki farklılıklara da değinen Yıldırım, ‘’Ben şehir karşılaştırmasını sevmiyorum. Her şehir kendi içerisindeki dinamikleri ile güzeldir. Onun için Muşumuz ayrı güzel, daha önce görev yapmış olduğum Afyon ayrı güzel, Tekirdağımız ayrı güzel. İstanbul'a gitsek bir başka güzel, Diyarbakır'a gitsek çok daha güzel. Yani bunları birbiri ile karşılaştırmanın yanlış olduğunu düşünüyorum. Muş'un çok büyük ovaları vardı, burada da çok büyük bir sanayi var. İkisinin de potansiyeli farklı sektörler olduğunu göz önünde bulundurarak birbirine benzer sayılır. Bir tarafta tarım, hayvancılığın olduğu bir yer. Hepsi vatana millete hizmet etmeye, istihdam ortamı oluşturmaya çalışıyor. Yine de iki ilimizin de güzelliklerini ayrı ayrı görmek lazım. Hatta Muştan giderken çalışma arkadaşlarımız dediler ki ‘Valim çok güzel bir yere gidiyorsunuz’. Ben de cevaben kendilerine ‘Aynı zamanda çok güzel bir yerden gidiyorum’ dedim." diye cevap verdi.

FETÖ MÜCADELESİNDE KARARLILIK MESAJI VERDİ

Vali Yıldırım, bir gazetecinin, ‘’Sayın Valim siz FETÖ ile mücadele noktasında özel bir programınız olacak mı? FETÖ Terör Örgütü’nün en çok örgütlendiği illerden birinin Tekirdağ olması sizlere ayrı bir sorumluluk yüklüyor. Bu konuda ne yapacaksınız?’ sorusunu; "FETÖ'nün 15 Temmuz'dan sonra gördüğümüz yüzü şudur ki, bütün illerimizde hatta üretim yapan para ile uğraşan bütün sektörlerde ciddi anlamda yayılmaya gayret etmişler ve bununla ilgili olarak da bundan önce görev yapmış olduğumuz illerdeki mücadelemiz nasılsa burada da aynısını devam ettireceğiz. Bu konuyla ilgili Emniyetimiz, Jandarmamız ve Savcılığımız gerekli incelemeyi yapmışlar yapmaya da devam ediyorlar. ‘Kripto’ dediğimiz bazı insanların da bulunup ortaya çıkarılması için gayret sarfediyorlar. Tabi bunların delillendirilmesi de önemli. Bizler de onlarla el ele vererek FETÖ ve diğer terör örgütleri ile mücadele ediyoruz. Bu konuda en ufak kimsenin tereddüdü olmasın. İnşallah en kısa sürede bu insanları temizleyip vatanımıza, milletimize en güzel hizmeti yapacak insanları başa getirmeye gayret edeceğiz. Bütün mesele vatana millete hizmettir. Onun için de vatana millete düşman olanlar ve onun aleyhine çalışan tüm insanlarla mücadelemiz sonuna kadar devam edecek." diye karşılık verdi.

‘’YARGININ KARARINA SAYGI DUYMAK ZORUNDAYIZ’’

Düzenlenen tanışma programında aynı zamanda Gazetemiz İmtiyaz Sahibi olan Gazeteci Adem Çil de söz aldı. Vali Yıldırım’a geçtiğimiz günlerde FETÖ soruşturması geçiren Namık Kemal Üniversitesi Rektörü ile bir fotoğraf karesi verdiğini hatırlatan Çil, ‘’Bu konuda ne söylemek istersiniz?’’ sorusunu yöneltti. Vali Aziz Yıldırım ise bu soruya cevaben şunları söyledi; ‘’ Kişiler üzerinden düşünmek yanlış olur. Bu konuda inceleme ve soruşturmalarımız neticesinde öğrendik ki Rektörümüz hakkında bir soruşturma mevcut. Tabi bu soruşturma neticesinde bağımsız Adaletimiz ve Yargımız kararını verecektir. Bu karara hepimiz hem saygılı olmak hem de uymak zorundayız. Şuanda rektör bey görevinin başında ne zaman hakkında bir takım Adli İşlem olur, o zaman ona göre davranırız. ‘’

‘’BİRAZ SABIRLI OLMALIYIZ’’

Ayrıca Tekirdağ’ın ve Kapaklı’nın birçok hükümet yatırımından mahrum kaldığını da dile getiren Çil, ‘’Tekirdağ sizin söylediğiniz gibi sanayisi ve ekonomisi ile ilgili ülkemize değer katan bir ilimiz. Fakat kamu yatırımları ile ilgili bazı eşitsizlikler göze çarpıyor. Örneğin Karayolları tarafından tamamlanamayan bazı yollar var. Eğitim alanında okullarımız tekli eğitime geçmek için yetersiz, sportif aktivite alanlarımız yetersiz. Bu konu hakkında bir faaliyet gerçekleştirecek misiniz?’’ sorusunu yöneltti. Vali Yıldırım, Çil’in sorusunu, ‘’Kamu yatırımlarına gelince Tekirdağ hak ettiği yatırımı alıyor. Size katılıyorum, daha fazla olması gerekiyor fakat bunlar Bakanlık Bütçesi ve kaynak ile alakalı konular. Benim görebildiğim kadarıyla İstanbul’un hemen yanı başında olmasıyla benim gezdiğim kadarıyla Karayolları ağımız iyi. Tekirdağ’ın kalitesine ulaşamamış birçok yerimiz var. Eskiden sadece bir asfalt olsun isterken bugün standartlarımızı yükselttik. Bunlar için de biraz sabırlı olmamız ve sıramızı beklememiz gerekecek. ‘’ifadeleriyle yanıtladı.

''HEDEFİMİZ TAM GÜN EĞİTİME GEÇEBİLMEK''

Tekirdağ’daki tüm okulların tekli eğitime geçmesini hedeflediklerini de belirten Vali Yıldırım, "Eğitim alanında İl Milli Eğitim Müdürümüz ile istişare halindeyiz. Yapılmakta olan ve yapılması projelendirilmiş okullarımız var. Bildiğiniz gibi hükümetimizin bir politikası var. Bütün okullar tekli eğitime geçecekler. Artık sabahçı öğlenci gibi bir eğitim olmayacak. Tekli eğitime geçecekler ve sınıf mevcudu da 30'un altında olacak. Bu standartı yakalayabilmek için elimizden gelen gayreti sarf ediyoruz. Pek çok yerde yakaladık. Ortalamalara baktığımız zaman görebiliyoruz. Fakat bazı okullarımız kalabalık çünkü o okulların bulunduğu yerlerde yeni arsa üretememişiz veya veliler okul çok başarılı diye çocuklarını o okula vermek istiyorlar. Halbuki mahalleler, semtler, okulların hinterlandına göre bölünmektedir. Buna uygun davranıldığında tüm okulların eğitim kalitesinin aynı olduğunu göreceğiz. Yine de hedefimiz 30 öğrencinin altında kalan sınıflar oluşturmak ve tam gün eğitime geçebilmektir. Ben inanıyorum ki böyle olduğu zaman öğrencilerimiz artan vaktini spor, sanat ve edebiyat gibi aktivitelerle değerlendirecek." diye konuştu.

‘’ERGENE’DEKİ PROJEMİZ 2019 YILINDA BİTİRİLECEK’’

Programda son olarak Ergene Nehri’ndeki kirlilik konusu gündeme geldi. Bu konuda gazetecilerin sorularını yanıtlayan isim ise Tekirdağ Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ömer Albayrak oldu. Albayrak, "İlimizde bu çevre kirliliğinin önlenmesi için sanayileşmeden dolayı kaynaklanan kirliliğin önüne geçmek için Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Sanayi Bakanlığı'nın içerisinde olduğu burada çevre yatırımının en büyüğü gerçekleştiriliyor ve bu çevre yatırımında sona gelindi. Bölgemizde 5 tane büyük arıtma tesisi yapıyoruz. Ergene Nehri'ndeki kirlilik baskısı üzerinden çekilmiş olacak. Proje 2019 yılında bitirilecek" sözlerini kaydetti