Kapaklı Gazetesi - Katıldığı bir televizyon programında İYİ Parti için "FETÖ’nün kurdurttuğu partidir" ifadesini kullanan AK Parti Meclis Grup Başkanvekili ve Denizli Milletvekili Cahit Özkan’ın konuşması tepki çekti. Özkan hakkında suç duyurusunda bulunan İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, “Kendisi maklube yerken, arabasını FG plakalı alırken o zaman Balyoz ve FETÖ davalarının avukatlığını yaparken ne oldu da İYİ Parti FETÖ’cü oldu.” dedi.

“KINIYORUZ”

Tekirdağ Adliyesi’ne giden İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan, Tekirdağ İYİ Parti İl Başkanı Sertaç Alkaya ve partililer, suç duyurusunun ardından bir basın açıklaması yaptı. İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “29.08.2021 tarihinde Beyaz TV’de yayınlanan “Akılda Kalsın” programında; Cahit Özkan AK Parti Grup Başkanvekili konuşmasında; 'İYİ parti, ‘FETÖ nün kurdurttuğu partidir. Bu kadar net bir ifadedir bu.' diyerek tüm İYİ Parti Teşkilatlarını, parti üyelerimizi hatta oy veren seçmeleri kapsar bir biçimde alenen ve açıkça hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılayarak suç işlemiştir. Bu nedenle tüm teşkilatlar olarak böyle bir suçlamayı şiddetle kınamakla birlikte ilgili şahıs hakkında suç duyurusunda da bulunuyoruz.” dedi.

“FETÖ’YÜ ARAŞTIRMA ÖNERGESİNİ KABUL ETMEDİLER”

Meclise FETÖ’nün siyasi ayağının araştırılması için önerge verdiklerine dikkat çeken İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan ise, “Madem biz FETÖ’cüydük de bende milletvekiliyim o da milletvekili benim de geçmişim onun da geçmişinin araştırılmasını istiyorum. Madem öyle 3 sefer İYİ Parti, 2 sefer de CHP meclise FETÖ’yü araştırma önergesi verdik, kabul etmediler. Madem FETÖ’cüydük kabul etmeliydiler. Ben ona sadece bunu söylemek istiyorum. Kendisi maklube yerken, arabasını FG plakalı alırken, o zaman Balyoz ve FETÖ davalarının avukatlığını yaparken ne oldu da İYİ Parti FETÖ’cü oldu. Çünkü İYİ Parti yükseliyor. AK Parti’nin yerine bir dahaki dönem İYİ Parti gelecektir.” ifadelerini kullandı.