Mesajında İstiklal Marşımızın kabulünün 98. yıldönümünü büyük bir gururla kutlağımızı belirten Kaymakam Ünlüsoy,  "İstiklal marşımız Büyük Türk Milletinin mücadelesini geçmişten günümüze ve gelecek nesillere aktaran milli iradenin gücünü yansıtan devasa bir destandır." dedi.

Kaymakam Ünlüsoy yayımladığı mesajının devamında şu ifadeleri kullandı:

Mehmet Akif Ersoy'un ‘’ O günler ne samimi, ne heyecanlı günlerdi. O şiir, milletin o günkü heyecanının bir ifadesidir. Binbir fecayi karşısında bunalan ruhların ıstıraplar içinde halâs dakikalarını beklediği bir zamanda yazılan o marş, o günlerin kıymetli bir hatırasıdır. O şiir bir daha yazılmaz. Onu kimse yazamaz. Onu ben de yazamam. Onu yazmak için o günleri yaşamak lazım. O şiir artık benim değildir. O, milletin malıdır. Benim millete karşı en kıymetli hediyem budur. Allah bir daha bu millete bir İstiklâl Marşı yazdırmasın’’ dediği İstiklal marşımız bu milletin asil duruşunun bir özeti ve devasa bir destandır.

Bize düşen görev ise; İstiklal mücadelesiyle bağımsızlığını kazanmış bir millet olarak birlik ve beraberliğimizi muhafaza etmek, Bu vatanın hangi badireler neticesinde kurulduğunu genç nesillere aktarmak, çocuklarımıza bu bilinci aşılamaktır.

Bundan sonra da İstiklal Marşında en güzel ifadesini bulan ortak değerlerimiz etrafında milletimizle beraber aynı azim ve şuurla geleceğimizi inşa etmek için çalışmak, bu ruhu, bayrak ve vatan sevgisini daima diri tutmaktır. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 98. Yıldönümünü kutluyor, milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY'u rahmet ve minnetle anıyorum.