Kapaklı Gazetesi - Çerkezköy’e yapılması planlanan Katı Atık Bertaraf Alanı’nın Büyükşehir meclisi tarafından reddedilmesinin ardından, alanın hangi ilçede kurulacağını belirlemek amacıyla 11 ilçenin belediye başkanlarından oluşan bir komisyon kuruldu.

Kızılpınar’a yapılması için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne Tekirdağ Valiliği tarafından sunulan katı atık bertaraf alanı, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın çabalarıyla Büyükşehir Belediyesi Meclisinde reddedildi. Ayrıca bahse konu katı atık bertaraf alanının hangi ilçede kurulacağının belirlenmesi için 11 ilçe belediye başkanından oluşan bir komisyon kuruldu.

’REDDEDECEĞİZ’ DEMİŞTİ

Bahse konu katı atık bertaraf tesisi Aralık ayı Büyükşehir Belediye Meclisinde gündeme gelmiş, konunun gündeme gelmesinin ardından Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da bir açıklama yapmış ve açıklamasında; ‘Bu kararı reddedeceğiz. Bu işin olur tarafı yok. Ben bu kararı gruptan asla geçirmem kendime güveniyorum. Yani ortalığı yakarım yine de geçirmem” ifadelerini kullanmıştı.

KOMİSYON KURULDU

Öte yandan bahse konu katı atık bertaraf alanının hangi ilçede kurulacağının belirlenmesi için 11 ilçe belediye başkanından oluşan bir komisyon kuruldu. Komisyonun, yapılan incelemelerin ardından bahse konu tesisin nereye yapılacağı hakkında gerekli açıklamayı önümüzdeki günlerde yapacağı öğrenildi.