Kapaklı Gazetesi - AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Kapaklı Belediyesi Teras Cafe’de muhtarlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Ayrıca hükümet yatırımlarıyla ilgili de bilgilendirmede bulunan Milletvekili Yel, Kapaklı’da hem belediye hem de hükümetin önemli yatırımlar gerçekleştirdiğini söyledi.

Toplantıda Milletvekili Yel’e, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcıları Ruhi Özden ve Halil Yıldırım, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Akın Yılmaz, AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik ve Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri eşlik etti. Muhtarların sorunlarını dinleyen Mustafa Yel, sorunların çözümü için ilgililerle görüşeceğini belirtti.

“YILDIZKENT KAVŞAĞI İÇİN ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDECEK”

Toplantının ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, “Tekirdağ’ın tamamını geziyorum, köy ve kent tüm mahallelere giriyorum. Kapaklı’nın eski halini de biliyorum. AK Parti belediyeciliği bambaşka. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesine, Hayrabolu’ya gidin çok büyük hizmet farkı var. Allah’a şükürler olsun teşkilatların uyumu, başkan ve meclis üyelerinin özverili çalışmaları ile başarı hikayesi yazılıyor. Kapaklı gibi zor bir ilçede belediyecilik hizmetleri anlamında eskiden duyduğumuz şikayetler aza indirilmiş durumda. Yıldızkent Kavşağı problemini hepiniz biliyorsunuz. Burayla ilgili çok büyük bir çalışma yürütülüyor. Hem belediyecilik hizmetleri açısından, hem de hükümet hizmetleri açısından Kapaklı iyi bir yolda yürüyor. Hükümet konağımızı bitirdik, Yıldızkent Kavşağı, hastane çalışmamız ve buna benzer pek çok çalışmamız devam edecek. Gençlerimizle ilgili önemli projelerimiz de var.” dedi.

“ESER NİTELİĞİNDE BİR HİZMET GÖREMİYORUZ”

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesini eleştiren Yel, “Tekirdağ’ın her yerinde büyükşehir belediyesinin halktan kopuk bir çalışma yürüttüğünü görüyoruz. Gittiğimiz hiçbir yerde eser niteliğinde bir hizmet göremiyoruz. 7 yıldır büyükşehir belediyesinin Kapaklı’ya yaptığı büyük bir hizmet var mı derseniz, ben milletvekili olarak göremedim. Normal hizmetlerini elbette yapmıştır. 7 yıl boyunca müsaade edin de yapsınlar. Ancak gelecek nesillere bırakacağımız hiçbir şey yok. Çiftçimizin, köylümüzün yararlanacağı sulama yatırımları çok önemli. 7 yıldan bu yana 1 metrekarelik yerin sulanmadığı, büyükşehir belediyesinin buna dair bir yatırım yapmadığını biliyorum. Hadi köylüye yapmıyor, işçiye diğer vatandaşlarımıza ne yapıyor?” ifadelerini kullandı.

“SİZLERİN DE BİZLERİN DE ÜSTÜNE DÜŞEN GÖREVLER VAR”

Son olarak muhtarlarla işbirliği yapacaklarını söyleyen Yel, “Sizler muhtarlar olarak tarafsız insanlarsınız. Ben sizden taraflı olmanızı bekleyemem. Gidip parti ismiyle ilgili bir şey söylemeyin, böyle bir beklentimiz yok. Amma velakin hizmetten yana taraf olun. Hepimizi buraya halk getirdi, halka bir vefa borcumuz var. Sizlere de bizlere de bu anlamda düşen görevler var. Kapaklımızı kalkındırabilmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Bizler Tekirdağımıza önemli hizmetler getirmeye devam edeceğiz.” açıklamasında bulundu.

“PINARÇA’DA ÇALIŞMALARA BAŞLAYACAĞIZ”

Yel’in ardından söz alan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, mahallelerde sürdürülen çalışmaları anlattı. Çetin, “Göreve geldikten sonra kısa zamanda muhtarlarımızla bir toplantı yaptık. Bunu rutin hale getirmek için bir Muhtarlıklar Müdürlüğü kurduk. Bu müdürlük ile muhtarlarımızla sahada, bir arada olmaya çalışıyoruz. Muhtarlarımızın vatandaşlardan aldığı sorunları değerlendiriyoruz, programlıyoruz ve bu program dahilinde çalışmaya başladık. Buraya geldiğimizde önce kırsal mahallelerimizde kilit taşı çalışmaları yaptık. Sonra Atatürk Mahallesi, Bahçelievler Mahallesi ve Cumhuriyet Mahallesi’nde çalışmalarımızı yürüttük. Pınarça Mahallesi’ni en sona bıraktık çünkü orada doğal gaz altyapı çalışmaları sürüyor. İnşallah o bittiğinde Pınarça’da da bu çalışmaları başlatacağız. Aynı zamanda bu mahallede imar ile ilgili bir sıkıntımız vardı, inşallah büyükşehir encümeninden karar gelirse önümüzdeki haftalarda o sıkıntıyı da çözeceğiz.” dedi.

“PINARÇA ÇOK ŞANSLI BİR YER OLACAK”

İkizgöller Mesire Alanı için projeleri olduğunu söyleyen Mustafa Çetin, “Pınarça Mahallesi’nde Termal Su çalışmalarımız sona erdi. MTA gerekli raporları hazırladı ve yapılan incelemenin sonucuna göre bu bölgeye termal köy oluşturmayı düşünüyoruz. Orada sağlık turizmini canlandırıp farklı bir konsepti ortaya koyacağız. Pınarça’nın sınırları içerisinde İkizgöller Mesire Alanı’nda bir proje yaptık ve o bölgeye Bungalov Evleri, Film Platosu, At Çiftliği gibi değişik aktivitelerin olacağı projeyi kazandıracağız. Pınarça bu anlamda çok şanslı bir yer olacak.” ifadelerini kullandı.

“DOĞAL GAZ İÇİN GİRİŞİMLERİMİZ OLACAK”

Yanıkağıl Mahallesi’ne doğal gaz götürmek için çalıştıklarını söyleyen Çetin, “Yanıkağıl’da kadastro çalışmalarını yapmaya başladık. Muhtarımızın önderliğinde tüm köy halkımızı topladık ve bilgilendirmemizi yaptık. Çalışmalar bittiğinde İmar Müdürlüğümüz ile planlamasını yapacağız sonra oraya da doğal gazı getirme için girişimlerimiz olacak. Ayrıca ilçe genelinde park çalışmalarımız, yol sorunlarımıza ve altyapı sıkıntılarına ufak dokunuşlar yaptık.” açıklamasında bulundu.

“KAPAKLI’NIN 50 YILINI KURTARACAK”

Kapsamlı bir altyapı çalışmalarına başlayacaklarını söyleyen Çetin, açıklamasını şu sözlerle sürdürdü: “Cumhuriyet Mahallesi’nde fiziksel ve coğrafi sebeplerden dolayı sel baskınları oluyor. Bazı evleri su basıyor, yollar suyla doluyor. İbrahim İçöz ile görüşüp Erbay Caddesi’nde bir altyapı çalışması yaptık. Altyapı çalışmaları ile ilgili 64 milyon TL’lik bir kredi aldık. Kadir Başkan önce beni arayıp bu kredi ile ilçedeki altyapı, kanalizasyon ve içme suyu hatlarının yenilenmesi için bir çalışma başlatacaklarını söyledi. Maalesef işe yine siyaset karıştı. Yaklaşık 8 ay önce onaylanmış kredi, Çerkezköy’ü bahane ederek bugüne kadar bekletildi. Bundan sonra bizi biraz sıkıntılı bir dönem bekliyor çünkü Cumhuriyet Mahallesi’nin her tarafı kazılarak altyapı çalışmaları yapacak, akabinde asfalt çalışmalarımız sürecek. Kapaklı kurulduğundan beri var olan bir sıkıntıydı bu. Biz bunun Kapaklı’nın 50 yılını kurtaracak bir proje olduğunu düşünüyoruz.”

“YILDIZKENT KAVŞAĞI’NIN TRAFİK SORUNUNU ÇÖZECEĞİZ”

Son olarak devlet yatırımlarından bahseden Çetin, “Yıldızkent Kavşağı ile ilgili bilgi aldık ama resmi bir açıklama olmadığı için tarihi söyleyemiyorum. İnşallah bu yaz başlayacağız, ihalesi yapılacak ve gelecek yılın sonuna kadar Yıldızkent Kavşağı’ndaki trafik sorunu çözeceğiz. Karagöz Gölü’ndeki Millet Bahçesi ile ilgileniyoruz. Bunun projesini kendimiz hazırladık. Gerekirse kendi imkanlarımızla bu Millet Bahçesi’ni Kapaklı’ya kazandıracağız. Ayrıca bakanımızla Emniyet Müdürlüğü hizmet binasını görüştük, Temmuz ayında ihaleye çıkılacağını söyledi bana. Hastane ile hükümet konağı arasına inşa edilecek. Adliye binası ile ilgili yer yapılmayacak, yer kiralanacak. Ayrıca hayırseverlerimizin yardımı ile yaklaşık 20 milyonluk bir meslek lisesini Türk Metal Sendikası’nın yardımıyla ilçemize kazandıracağız.” dedi.

“ÇOK VERİMLİ OLDU”

Milletvekili Mustafa Yel’e ziyaretlerinden ötürü teşekkür eden AK Parti Kapaklı İlçe Başkanı Recep Biyik ise, “Bugün kısa bir Kapaklı turu yaptık. Vekilimiz ile birlikte yaptığımız bu gezi çok verimli oldu. Vekilimizin çözüm odaklı oluşu, her geldiğinde sorunları hemen hızlı bir şekilde muhatapları ile birebir konuşarak çözüme kavuşturuyor olması bizi çok memnun ediyor. En son bundan birkaç ay önce bir araya gelmiştik ve muhtarlarımızın görüşlerini almak bizler için çok önemli. Arayı açmamak için vekilimiz ile sizleri bir araya getirip sorunlarınızı çözmek istedik. Yapılanlar, çalışmalar ortada. Hem hükümetimizin, hem belediyemizin yaptıkları ile inşallah Kapaklı’yı Trakya’nın parlayan yıldızı yapacağız. Bu anlamda bizleri kırmayıp buraya geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim.” dedi.

Toplantının ardından muhtarlar ve katılımcılar hatıra fotoğrafı çektirdi. Akabinde Milletvekili Yel belediyeyi gezerek Başkan Çetin’den çalışmalarla ilgili bilgi aldı.