AK Parti Kapaklı ilçe Başkanı Av. Ercan Üçel, meclis üyesi adayları ve teşkilat mensuplarının da aralarında bulunduğu birçok kişi, sosyal medyada ORC Araştırma Şirketi logolu bir grafiğin yer aldığı anket sonuçlarını paylaştı. Sözde ankette, %62.3 ile Mustafa Çetin önde gösterilirken, İrfan Mandalı %35.2 olarak gösterildi.

“TEKİRDAĞ’DA HERHANGİ BİR ÇALIŞMAMIZ BULUNMUYOR”

AK Partililerin sosyal medyada yoğun bir şekilde paylaştığı bu sonuçlara ise ORC Araştırma Şirketi’nden yalanlama geldi. Kapaklı Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan ORC Araştırma Şirketi yetkilileri, “Tekirdağ ve ilçelerine yönelik yaptığımız, yayınladığımız herhangi bir çalışmamız bulunmamaktadır.” İfadelerini kullandı.

ANKET ÜZERİNDEKİ BİLGİLER DEĞİŞTİRİLMİŞ

Anketin ORC Araştırma Şirketi tarafından İstanbul adayları için yapıldığı Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu’na ait bilgilerin değiştirilerek sahte bir anket oluşturulduğu ortaya çıktı.

“HALK GEREKEN CEVABI VERİR”

AK Partililerin sahte anket sonuçlarını paylaşıp algı oluşturmaya çalışmaları kamuoyunda vatandaşlar tarafından, “Algı oluşturmak için bakanı da getirdiler ama anlaşılan durum giderek daha kötüye gidiyor. Acemi ve beceriksizce hazırlanan sahte anketten medet umanlar 31 Mart’ta Kapaklı halkından gereken cevabı alacaktır” şeklinde yorumlandı.