Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, bölgede görev yapan basın mensupları ile makamında bir araya geldi.  Kapaklı Belediyesi’ni kurumsal bir yapı haline getirmeye çalıştığını kaydeden Çetin, ‘’Kapaklı’yı bir yere götürmek istiyorsak Kapaklı Belediyesi’nin kurumsal bir kimliğe bürünmesi gerekiyor. Örneğin doğrudan teminlerin duyurulması ile ilgili talimatımı 3 ay önce verdim. Henüz başlayamadık. Bu durum belediyedeki müdürlüklerden kaynaklanıyor. Alıştıkları bir düzen var, bunun değişmesini istemiyorlar. Kimse bunları konuşmak istemiyor. Mesela ‘Kapaklı Belediyesi neden şeffaf değil?’ diye yazın. Niye ihaleler, doğrudan teminler açıklanmıyor?" dedi.

Bölgedeki gazeteciler ile makamında bir araya gelen Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, gündeme dair merak edilen soruları yanıtladı. Özellikle hastane projesinin seyri ve Pınar Bulvarı’ndaki altyapı çalışmaları hakkında açıklama yapan Çetin, yeni projelerin olduğunu fakat ödenek konusunda ülkenin zor bir dönemden geçtiğini vurguladı.

‘’OTOBÜS TERMİNALİ YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ’’

Yeni yatırımlar için yaptıkları görüşmelerden bahseden Başkan Çetin, ‘’Geçtiğimiz günlerde Kapaklı’daki stat projesi hakkında Spor Bakanlığı ile görüşmem oldu. Kapaklı’daki yer sorunu nedeniyle stadın Çerkezköy’e yapılmasını, buradaki stadın ise Kapaklı’ya kalmasını teklif ettim. Çünkü mevcut kullandığımız yer ile ilgili sıkıntımız var. Yine Vahap Bey ile terminal meselesi hakkında konuştuk. Çerkezköy ile Kapaklı arasında ortak bir yere terminal yapmayı düşünüyoruz. Biliyorsunuz Kapaklı’daki terminal çok işlevsiz. Vahap Başkan da bu konuya olumlu yaklaştı, onunla UKOME Başkanı Erdi Bey ile de görüştük o da olumlu yaklaştı. Yalnızca yer için bir sıkıntımız var. Kapaklı ve Çerkezköy’e ortak olarak hizmet edecek uygun bir yer maalesef yok. Henüz daha net bir şey yok ama bu sorun da aşılırsa çalışmalar yapacağız. ‘’ ifadelerini kullandı.

‘’VATANDAŞI ÇAMURDAN KURTARACAĞIZ’’

Pınar Bulvarı’ndaki altyapı çalışmaları hakkında da bilgilendirmelerde bulunan Mustafa Çetin, ‘’Tüm kurumlar zor durumda, TESKİ ve onun çalıştığı müteahhit firma da zor durumda. Geçtiğimiz dönem TESKİ çok ciddi yatırımlar yaptı ve bunlar için ciddi krediler kullandı. O dönemde Büyükşehir’de olduğum için biliyorum. Şimdi TESKİ’nin geçmiş dönemden borçları ve hali hazırda devam eden projeleri var. Bizim Pınar Bulvarı’nın ihalesini bir müteahhit yapıyor ve rica ile çalıştırıyoruz. Adam tabi ki yapacak fakat hepinizin bildiği gibi şartlar ağır. Sağolsun bayağı bir yol aldı. Bugün müdürler ile bir toplantı yaptık ve kısmi olarak bazı yerleri betonlamaya başlamayı düşünüyoruz. Kapaklı’da altyapı ile ilgili ciddi sıkıntılar var fakat vatandaşı çamurdan kurtaracağız. 2020 yılı bütçesine Kapaklı meydanındaki otopark projesi de konuldu. Kadir Başkan’a da ilettik. Biz kaldırımları genişletmeyi düşünüyoruz ve orada duran araçlar için bir park yeri lazım. Eğer hayata geçerse katlı otopark ve üstünde bir meydan projesi de olacak.’’ Şeklinde konuştu.

‘’RÜZGAR ENERJİ SANTRALİ NEDEN BU KADAR PAHALI?’’

Başkan Çetin, geçtiğimiz günlerde kendisine eleştirilerde bulunan CHP Kapaklı İlçe Başkanı Adayı Zafer Akgün’ün iddialarına yanıtsız kaldı. Rüzgar Enerji Santrali’nin şaibeli olduğunu iddia eden Çetin, ‘’Zafer Akgün'ün açıklamalarını normal buluyorum, kendisi kendi tabanına mesajlar vermeye çalışıyor. Ben bu topa girmem. Mesela Rüzgar Enerji Santrali için 4.5 milyon borcumuz var. Bu santral için 3 defa kredi kullanılmış. Bakın, birileri kalkıp kişilerle uğraşıyor ve şahısları lekeliyor. Ben istiyorum ki şahıslar üzerinden, dedikodular üzerinden yürümesin memlekete asıl zarar veren bunlar. Birisi Rüzgar Santrali işini kurcalasın. Neden bu kadar pahalıya yapılmış? Neden 3 defa kredi kullanılmış? Bu paralar nereye gitmiş? Asıl kurcalanması gereken konular bunlar. Ben bu konu hakkında demeç vermedim, devletin gerekli bölümlerine şikayette bulundum. Ben bu konuda siyaset yapmak istemiyorum, doğru şeyler yapmak istiyorum.’’ Sözlerini kullandı.

‘’KAPAKLI BELEDİYESİ NEDEN ŞEFFAF DEĞİL?’’

Kapaklı Belediyesi’ni kurumsal bir yapı haline getirmeye çalıştığını kaydeden Çetin, ‘’Kapaklı’yı bir yere götürmek istiyorsak Kapaklı Belediyesi’nin kurumsal bir kimliğe bürünmesi gerekiyor. Örneğin doğrudan teminlerin duyurulması ile ilgili talimatımı 3 ay önce verdim. Henüz başlayamadık. Bu durum belediyedeki müdürlüklerden kaynaklanıyor. Alıştıkları bir düzen var, bunun değişmesini istemiyorlar. Kimse bunları konuşmak istemiyor. Mesela ‘Kapaklı Belediyesi neden şeffaf değil?’ diye yazın. Niye ihaleler, doğrudan teminler açıklanmıyor? Ben bu konudan rahatsızlık duymam. Meselenin can alıcı noktaları bunlar. Burada 125 bin kişiye hak ettikleri hizmeti vermemiz gerekiyor fakat içimizde siyaseten ön yargılı olanlar var. 15 yıldır mevzuatsız yönetilen belediye, şimdi mevzuat getiriyor. Ben de bu yapıda ilerleyebileceklerimle ilerleyeceğim. İlerleyemediklerim başka kurumlara geçip orada faydalı olsunlar.’’ Diyerek konuşmasını sürdürdü.

‘’CİDDİ BİR YATIRIM GEREKİYOR’’

Geçtiğimiz aylarda duyurduğu Termal Su konusu hakkında da arama çalışmalarının sürdüğünü belirten Başkan Çetin, şunları söyledi; ‘’Kazak Gölü ormanlık bölgenin içinde bir termal su damarı bulduk. MTA’ya gidip burada kazı yapmak için talepte bulunduk. İşletmesini de belediye olarak yapmak istiyoruz. Bizzat kendim gidip bakanlıktan kazı yapmak için ruhsat talep ettim. Şu ana kadar hiçbir belediye Termal Su aramak için ruhsat almamış. Bugüne kadar nerede bulunduysa hep bir tanıdığa haber verip ona aldırmışlar. Ben 125 bin kişinin hakkı için Kapaklı Belediyesi adına ruhsat aldım. Bunların işletilmesi, hayata geçirilmesi için ciddi bir yatırım gerekiyor.’’

‘’HASTANE PROJESİNİN ELİ KULAĞINDA’’

Son olarak devlet hastanesi ve yüzme havuzu projeleri hakkında da ilerleme kaydettiğini dile getiren Başkan Çetin, ‘’Hastane projesi eli kulağında. Biliyorum sizleri defalarca çağırdık, geldiniz, birçok açıklama yaptık. Bu konuda çok fazla pürüz çıktı. Şimdi onay aşamasında, inşallah bugün yarın ihale sürecinin gelmesini bekliyorum. Atıcı Spor Komplesi’nin altındaki boş arazide de Spor Bakanlığımız tarafından büyük bir yüzme havuzu ve spor tesisi yapılmasını istedik. Bununla ilgili de inşallah önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacağız. Bu proje 26 milyon tutuyor, çok ciddi bir tutar ve bunu bakanlık üzerinden yürütmeye çalışıyorum. ‘’ diyerek açıklamasını noktaladı.