Kapaklı Gazetesi - Geçtiğimiz günlerde bir televizyon programına katılan AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Cahit Özkan, “İYİ Parti FETÖ’nün kurdurttuğu partidir” şeklinde bir ifade kullandı. Bu açıklama üzerine harekete geçen İYİ Parti Tekirdağ teşkilatları, Özkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Bu kapsamda İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı da Çerkezköy Adliyesi'ne giderek Cahit Özkan hakkındaki şikayet dilekçesini savcılığa verdi.

“SUÇ İŞLEMİŞTİR”

Özkan hakkında suç duyurusunda bulunan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Özkan’ın toplumu kin ve düşmanlığa sevk ettiğini belirten Çetin, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Bugün 1 Eylül dünya barış günüdür, kutlu olsun. Acının, gözyaşının, savaşın olmadığı, huzurun egemen olduğu, savaşların yaşanmadığı bir dünya ve ülke arzuluyoruz. Fakat ülkemizde uygulanan iktidar politikası barış ve huzurdan tamamen uzaktır. 29 Ağustos 2021 tarihinde Beyaz TV’de yayınlanan “Akılda Kalsın” programında; AK Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan konuşmasında 'İYİ Parti FETÖ’nün kurdurttuğu partidir. Bu kadar net bir ifadedir bu' diyerek tüm İYİ Parti teşkilatlarını, parti üyelerimizi, hatta oy veren seçmenleri kapsar bir biçimde alenen ve açıkça hakaret, iftira, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılayarak suç işlemiştir. Bu nedenle tüm teşkilatlar olarak böyle bir suçlamayı şiddetle kınamakla beraber ilgili şahıs hakkında suç duyurusunda bulunuyoruz.

“GİTMEKTE OLAN AK PARTİ, GELMEKTE OLAN İYİ PARTİ’DİR”

Cahit Özkan’a da buradan bir kez daha seslenmek istiyoruz; Sayın Özkan, bu iftira partimize ve partililerimize daha önce defalarca yapıldı ama tutmadı. Müflis tüccar gibi eski defterleri karıştırarak bir yol bulmaya ve aklınız sıra partinizin erimesini durdurmaya çalışıyorsun, ama nafile. Herkes gayet net görüyor ki, gitmekte olan AK Parti, ilk seçimde gelmekte olan İYİ Parti’dir. Maalesef bu gözlem sizi hırçınlaştırıp ve sağa sola sebepsiz yere saldırmanıza sebep oluyor.

“ÜLKEMİZİN HUZURA İHTİYACI VAR”

Sayın Özkan, halkımız bu kadar sıkıntı içindeyken bugün ülkemizin normalleşmeye ihtiyacı var. Ülkemizin sükunet ve huzura ihtiyacı var. Partinizin siyasetinde hakim dil haline gelen kabalıktan ve hakaretten kurtulup, nezaket ve şahsilikten çıkarılmış bir Kuvvay-ı Milliye diline ihtiyaç vardır. Ülkemizin şefkat ve adalet diline ihtiyacı varken, 20 senedir yaptığınız gibi hala gerginliklerden medet umuyorsunuz. Nafile, bezirgan saltanatının biteceği günler yaklaşmıştır. İYİ Parti olarak yoksulluk kapanında ve korkularla sıkıştırılmaya çalışan halkımız ilk seçimlerde sizlere unutamayacağınız bir ders verecektir. Bizler de milletin sesi olmaya devam edeceğiz ve hiçbir güç bizi durduramayacaktır.”