Kapaklı Gazetesi - Karlı Mahallesi’nde yatırım için bir tarla alan Tevat Bingöl, emsalleri olmasına rağmen tarlasına bir türlü emsal değişikliği yaptıramadı. Karlı Mahallesi’nde 158 ada 9 nolu taşınmazın sahibi olan Tevrat Bingöl, Kapaklı Belediyesinin yakın zamanda 148 ada 17 parselde emsal değişikliği yaparak tarlayı arsaya çevirdiğini, kendi tarlasının da aynı vasıflarda olmasına rağmen belediyenin zorluk çıkarttığını belirtti.

ÇEŞİTLİ TALEPLERDE BULUNDULAR

 Kapaklı Belediyesi yetkililerini kendisinden çeşitli taleplerde bulunduğunu ve bunları yerine getirmediği için kendisine zorluk çıkarıldığını kaydeden Bingöl, “Kapaklı Belediyesi kanunları yok sayıyor, hakkımız olan işlemi yapmıyor” dedi.

KONU YARGIDA

Belediyenin vermiş olduğu kararı Bölge İdare Mahkemesine taşıdıklarını belirten Bingöl, “Yakın bir zamanda Karlı Mahallesi 148 ada 17 parselde emsal değişikliği yaparak tarlayı arsaya çeviren Kapaklı Belediyesi, şahsımın talebine ise olumsuz cevap verdi. Daha önce talebimize olumlu cevap veren 3 belediye çalışanı bu kez olumsuz cevap verdi. Konuyu yargıya taşıdık, dosya şu an Bölge Adliye Mahkemesinde. “ dedi.

11 DÖNÜM TARLA NASIL ARSA OLDU?

Hakkını sonuna kadar arayacağını ve bu işin peşini bırakmayacağını kaydeden Tevrat Bingöl, “18 uygulaması olmayan Karlı Mahallesi 148 ada 17 parsel  11 dönüm tarla nasıl arsaya çevrildi,  Madem talebimiz kanunlara uygun değil partinizin ve ittifak ortağınızın meclis üyeleri encümen meclisinde neden ‘Evet’ oyu kullandı, 10 Temmuz 2019  tarihinde Cumhurbaşkanlığı tarafında resmî gazetede yayınlanan 5403 sayılı toprak koruma kanununa neden karşı geliniyor?”  sorularına Kapaklı Belediyesi cevap vermeli dedi.