Kapaklı Gazetesi - 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, ‘’Şanlı tarihimizin altın sayfalarına “15 Temmuz Destanı” olarak not düşülen bu büyük zafer, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin bize emanetidir.’’ dedi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün o gece büyük bir hezimete uğradığını söyleyen Hamitoğlu, mesajında şu sözlere yer verdi; ‘’ Binlerce yıllık tarihinde sayısız savaşları, felaketleri ve zor dönemleri geride bırakan Türk milletinin, son olarak 15 Temmuz 2016 günü FETÖ’ye bağlı vatan hainlerinin darbe teşebbüsüne şahit olmuştur. Bundan 4 yıl önce devletimize ve milletimize karşı başlatılan menfur darbe girişimi, aziz milletimizin destansı direnişiyle etkisiz hale getirilmiştir. Bu hain darbe girişimi, Sayın Cumhurbaşkanımızın dik duruşu ve kararlı iradesi, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde ülkesine ve demokrasiye sahip çıkma azmi ile milli iradeye bağlı kalan kahraman askerlerimizin kararlılığı, Emniyet güçlerimizin şanlı cansiperane direnişi ve Aziz Milletimizin ölüme meydan okuyan asil duruşu sayesinde hedefine ulaşamadan, aydınlık bir gelecek idealinden asla taviz vermeyeceğini tüm dünyaya haykıran asil milletimizin yazdığı kahramanlık destanı ile hüsrana uğramıştır.’’

‘’MİLLETİMİZ SALDIRILARA KARŞI DİK DURACAKTIR’’

Demokrasinin vatandaşlar tarafından korunması gerektiğini söyleyen Hamitoğlu, ‘’Bizlere düşen sorumluluk, şehitlerimizin emaneti olan bu güzel vatan topraklarına aynı inanç ve kararlılıkla sahip çıkarak ülkemizin bekasına, birliğine, huzuruna ve geleceğine kast eden tüm hain odaklara karşı uyanık olmak ve mücadeleyi aynı kararlılıkla yürütmektir. Bilinmelidir ki, ülkemiz ve milletimiz hain FETÖ örgütünün yaptığı bütün planlara rağmen yolundan şaşmayan, kendi kararlarını kendi veren, bölünmez bütünlüğüne yönelik hain saldırılara karşı geçmişte olduğu gibi hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığı içerisinde hep dik duracaktır. Şanlı tarihimizin altın sayfalarına “15 Temmuz Destanı” olarak not düşülen bu büyük zafer, aziz şehitlerimiz ve kahraman gazilerimizin bize emanetidir. Bize düşen görev bu emanete sahip çıkmaktır.’’ dedi.

‘’ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUM’’

Kaymakam Hamitoğlu, ‘’Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, 15 Temmuz darbe girişiminde Ülkemizin aydınlık geleceği uğruna, Vatan aşkıyla canını hiçe sayan Şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, Gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum. Ebediyete intikal eden tüm şehitlerimiz ile gazilerimizin ailelerinin ve yakınlarının onların bize emaneti olduğu gerçeğinden hareketle daima yanlarında olacağımızı da bir kez daha vurguluyor; Sizleri en derin sevgi ve saygılarımla selamlıyorum.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.