Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı öncesi söz alan CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’i yer satışları ile ilgili eleştirdi. Erkan, “Pazartesi günü encümen toplantısında bir satış kararı alınmış. Ne yazık ki sizlerin ve meclis üyesi arkadaşlarınızın geçmişte ret oyu kullandığı bir yer satılmış.” dedi.

Kapaklı Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, 1 Aralık Çarşamba günü Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. Toplantıda her zamanki gibi tansiyon yüksekti. Gündem öncesi söz alan CHP Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, Mustafa Çetin döneminde Kapaklı Belediyesinin yaptığı yer satışlarını eleştirdi.

“İYİ Kİ BU YERLERİ KAZANDIRMIŞIM, SİZLER DE SATIYORSUNUZ”

Başkan Çetin’in, meclis üyesiyken satışına ret verdiği bir yeri geçtiğimiz günlerde sattığını söyleyen CHP’li Halil İbrahim Erkan, “Pazartesi günü encümen toplantısında bir satış kararı alınmış. Ne yazık ki sizlerin ve meclis üyesi arkadaşlarınızın geçmişte ret oyu kullandığı bir yer satılmış. Yıllardır Kapaklı’yı sattınız diye büyükşehir toplantılarında söylemleriniz oldu. ‘İyi ki seni Çerkezköy’de seçmemişler, sen Çerkezköy’ü satardın’ diye ifadelerde bulundunuz. Bu satışları kamuoyuna duyurmak adına söz aldım. Kapaklı Belediyesi 1986 yılında kuruldu. Ben görev süremde Kapaklı’ya 20-30 dönüm yer kazandırmanın mutluluğunu yaşıyorum. İyi ki Kapaklı’da meclis üyesi olmuşum da bu yerleri kazandırmışım, sizler de satıyorsunuz.” dedi.

“HER GEÇEN GÜN BORCUMUZ BÜYÜYOR”

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ise, geçtiğimiz aylarda meclisin reddettiği 33 dönümlük yer satışını mazeret göstererek: “Fikrim değişmedi, orada söylediklerimin arkasındayım. Çünkü siz yaptığımız teklifi reddettiniz. Yatırım amaçlı aldığımız yerleri satmayı reddettiniz. Biz buralara hem proje yapacaktık, hem de gelir elde edecektik. Bütçemizi buna göre planlamıştık. İhtiyacımız var. Şu anda ihalesi bitmiş projelere, fiyat artışlarından dolayı her geçen gün borcumuz büyüyor. Kaptan olarak bu gemiyi yürütmemiz gerekiyor. Yönetim olarak aldığımız ortak bir karar var. Nihayetinde belediyenin kaynak bulması gerekiyor. Keyfimizden değil, kendi cebimize koymayacağız. Yasal olmayan bir şey yapmıyoruz, alınmış bir karar var.” cevabını verdi.

“BUNUN HESABINI VATANDAŞIN ÖNÜNDE VERECEĞİM”

Yer satışlarının hesabını vatandaşa vereceğini söyleyen Başkan Çetin, “Bu satılan yerler hastane yapılması için belediyeye verilmişti. Daha sonra ticari alana dönüştürülüp parsellenmişti. Biz o zamanlar devletin hastane için verdiği yerin satışına karşı çıkmıştık. Seçime zaten çok az bir zaman kalmıştı ve yapılmamış hizmetler ortadaydı. İtiraz etmiştik, mahkemelik de olmuştuk. Bu sefer mahkemeye biz müdahil olduk. Belediye Başkanı olarak gittim, bu yerlerin bize gerekli olduğunu söyledim. Mahkeme de bu konuda lehte karar verdi, biz de satmak istiyoruz. Ben bunun hesabını vatandaşın önünde vereceğim. Bizim de o zaman söyleyeceklerimiz olacak. Biz Millet Bahçesi’nin olacağı yerde 114 dönümlük alanı belediyemizin tapusuna alıyoruz. İlim Yayma Cemiyeti’nden de yer aldık. Biz aynı zamanda alıyoruz, sadece satmıyoruz. Önemli olan Kapaklı’nın büyümesi, hizmetin yapılması. Başka bir şey değil. Kazandırdım dediğiniz yerle ilgili sizi çok alkışlayacak bir durum yok burada. Zaten o yer bizimmiş. Eninde sonunda bizim belediyede kafası çalışan 1-2 arkadaş bunu yapabilirmiş. Çerkezköy’den gelip de bunun tapusunu aldırmanızın gereği yokmuş.” ifadelerini kullandı.