14 Şubat Sevgililer Günü’nün yaklaşması ile birlikte, sevdiği insanı mutlu kılmak isteyen çiftler hediye arayışına girdi. Konuyla ilgili harekete geçen online alışveriş sitesi Picodi, analitik departması ile bir istatistik hazırladı. Araştırmaya göre bu anlamlı günde kadınlar için en cazip hediye kıyafet olurken, erkeklerin kusursuz Sevgililer Günü hediyesi ise sinemada bir film izlemek.

KADINLAR İÇİN EN CAZİP HEDİYE KIYAFET

Araştırmalara göre kadınların %23’ü için hediyeler önemli olurken, %13’ü ise sadece partnerleriyle beraber vakit geçirmeyi yeterli görüyor. Ayrıca ‘Kadınlara ne alınmalı?’ sorusuna yönelik de bir çalışma yürüten departmanın verilerine göre; Kadınlar için en cazip hediyeler kılık kıyafet (%50), elektronik aygıtlar (%38), parfümler (%34), hediye kartları (%32) ve el yapımı hediyeler (%26) olurken en uzak durulması gereken hediyeler ise peluş oyuncaklar/ayılar (%30), nakit (%29), yetişkin oyuncakları (%28), ev eşyaları (%25) ve Sevgililer Günü kartı.

ERKEKLER DAHA ÇOK HEDİYE BEKLİYOR

Deparmanın araştırmaları gerçekten şaşırtan cinsten. Genellikle kadınların hediyelere daha önem verdiği algısını yıkan verilere göre; 14 Şubat’ta erkeklerin %37’si hediye bekliyor, %14’ü ise hiçbir hediye beklemeden partneri ile vakit geçirmeyi yeterli buluyor. Araştırmaya göre; ankete katılan erkeklerin %29’u sinemada bir film izlemeyi kusursuz Sevgililer Günü olarak gördüklerini belirtirken %22’si evde bir film izlemeyi en iyi Sevgililer Günü etkinliği olarak görmüşler. %24’ü restoranda güzel bir akşam yemeğini tercih ederken %21’i sevgilileriyle özel bir gece geçirmek isterken %18’i ise beraber akşam yemeği hazırlamayı tercih ettikleri görülüyor. Erkekler de kadınlar gibi hiçbir şey yapmadan keyif çatmayı ve masa oyunu oynamayı en az tercih edilen Sevgililer Günü etkinliği olarak belirtmiş.

TÜRKİYE LİSTEDE BEŞİNCİ SIRADA

Ayrıca 14 Şubat Sevgililer Günü’nde hangi ülkelerin daha çok para harcadığını da belirleyen ankette Türkler, Sevgililer Günü’nde ortalama 232 TL harcayarak listenin 5. Sırasında yer aldı. Türkler, Macarlar’dan (42 EUR) daha az harcarken, bir Hintli’den (30 EUR) daha fazla harcıyor. Hediyelere 100 EUR’dan fazla harcayan İrlandalı, Taylantlı ve İngilizler ise Sevgililer Günü’nde ekonomilerini canlı tutarak listenin başında yer alıyor.