Kapaklı Gazetesi - Yıldızkent Ortaokulu Yönetimi ve Okul Aile Birliği işbirliğinde gerçekleştirilen basın toplantısında, öğretmenlere karşı gerçekleştirilen şiddet eylemleri kınandı. Toplantıda konuşan veli Zeynep Pınarcı, ‘’ Duyarlı velilerimiz ve öğrencilerimiz de bu menfur olay karşısında net tavır almalı, eğitim yuvaları şiddetten mutlaka arındırılmalıdır.’’ dedi.

Geçtiğimiz günlerde Diyarbakır’da yaşanan bir öğretmene şiddet olayı, tüm ülkede geniş yankı uyandırdı. Yaşanan olayın ardından bir basın açıklaması düzenleyen Yıldızkent Ortaokulu Yönetimi ve Okul Aile Birliği, şiddetin karşısında olduklarını belirtti. Geçtiğimiz hafta Türkçe Öğretmeni Erkin Saçar önderliğinde Kapaklı Polis Karakolu'na ziyarette bulunan ve emniyet mensuplarına karşı gerçekleştirilen şiddetin de karşısında olan öğrencilerin bu açıklaması, büyük takdir topladı. Toplantının akabinde öğrenciler, öğretmenlerine gül vererek sembolik olarak ‘Şiddete Hayır’ mesajı verdi.

‘’EĞİTİMCİYE UZANAN KİRLİ ELLERİ KINIYORUZ’’

Basın toplantısında ilk konuşan isim öğrenci velilerinden Zeynep Pınarcı oldu. Diyarbakır’daki talihsiz olayı kınayarak sözlerine başlayan Pınarcı, ‘’Gün geçmiyor ki, ülkemizin bir köşesinde öğretmene şiddet, darp etme hatta öldürme olayları yaşanmasın. Son olarak hepimizin de bildiği gibi Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesinde Görsel Sanatlar Öğretmeni ve Müdür Yardımcısı olan değerli bir eğitimcimiz kendini bilmez kişilerce darp edildi. Bugün burada Yıldızkent Ortaokulu ailesinin fertleri olarak başta bu olay olmak üzere eğitime ve eğitimciye uzanacak her türlü kirli eli kınamak, karşısında olmak; tek derdi, öğrencilerine bilgi ve birikimlerini aktarmak, onlara hayatı öğreterek geleceğe hazırlamak olan öğretmenlerimizin yanlarında olduğumuzu bir nebze olsun hissettirmek için toplanmış bulunmaktayız.’’ İfadelerini kullandı.

‘’ÖĞRETMEN GELECEKTİR, UMUTTUR’’

Öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğuna değinen Pınarcı, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; ‘’Bu ne cürettir ki, öğretmenlerimiz görevi başında huzursuz edilebiliyor. Acaba yarın hangi okulumuzda hangi öğretmenimizin başına böyle bir olay gelecek diye öğretmenler kadar biz duyarlı veliler de endişe ediyoruz. Kendi okullarında can güvenliğinin tehlikede olduğu bir ortamda hangi aşk ve şevk ile öğretmenlerimiz hizmet üretebilirler. Öğretmenlerimiz ülkemizin inşasının asıl kahramanlarıdır. Başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm öğretmenlerimiz geleceğimizin teminatı, var oluşumuzun asli unsurlarıdır. Öğretmen gelecektir, öğretmen umuttur, öğretmen bilgidir, öğretmen sevgidir, öğretmen ailedir, öğretmen annedir, babadır. Öğretmen fedakarlıktır. Deprem olduğu anda sınıftaki öğrencilerini terk etmeyen aksine kolunun kanadının altına almanın adıdır öğretmenlik. Kendi çocuğundan, ailesinden haber almadığı halde sınıfını, öğrencilerini her şeyden öne koymanın adıdır öğretmenlik. Yeri geldiğinde vatan uğruna can veren Şenay Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz, Neşe Alten’in adıdır öğretmenlik.’’

‘’OKULLARIMIZDAKİ GÜVENLİK TEDBİRLERİ ARTTIRILSIN’’

Son olarak konuyla ilgili yetkili mercilere seslenen Pınarcı, ‘’Değerli basın mensupları, sizin aracılığınızla buradan bütün yetkililere sesleniyor ve diyoruz ki; bu olaylarla ilgili idari ve hukuki soruşturmaların bir an önce yapılması, ilgililer hakkında yaptırımlar uygulanması ve okullarımızdaki güvenlik tedbirlerinin arttırılması noktasında azami gayreti gösterilmesini bekliyoruz. Duyarlı velilerimiz ve öğrencilerimiz de bu menfur olay karşısında net tavır almalı, eğitim yuvaları şiddetten mutlaka arındırılmalıdır. Bizler Yıldızkent Ortaokulu velileri ve öğrencileri olarak öncelikle öğretmenlerimizin mesleki saygınlıklarının korunması noktasında ve eğitimciye gelecek her saldırı karşısında tek yürek olduğumuzun ve bundan sonra da olacağımızın bilinmesini belirtiyor, Diyarbakır’da öğretmenimize yapılan bu saldırıyı kınıyor, lanetliyoruz.” Diyerek açıklamasını noktaladı.

‘’ŞİDDETE UĞRAYAN TÜM ÖĞRETMENLERİMİZİN YANINDAYIZ’’

Pınarcı’nın açıklamasının ardından Yıldızkent Ortaokulu Müdürü Levent Akın da bir konuşma gerçekleştirdi. Akın, ‘’Ben tüm paylaşımlarımda öğrencilerim değil, çocuklarım derim. 25 yıldır bu görevi yapıyorum ve bunu önce Allah rızası için sonra geleceğimiz için yapıyoruz. Bu meslek aşkla yapılmazsa kutsal değildir. O yüzden geçmişten bugüne kadar mesleğimiz kutsal olarak addediliyor. Öğretmen annedir, babadır, şefkattir, merhamettir. Bunlar olmadan bu mesleği yapmamız mümkün değil. Biz her gün işe değil, okula gideriz. Hiçbir öğretmen ‘işe gidiyorum’ demez çünkü bu mesleği iş olarak görmüyoruz. Bu mesleği ifa ettiğimiz için çok mutluyuz. Bu kıymetli mesleği yaparken şiddete uğrayan tüm öğretmenlerimizin yanındayız. Bugün bu konuda farkındalık yaratmak için yaptığımız etkinliğe katıldığınız için teşekkür ediyoruz. Bir toplumun değerini ölçebilecek tek etken eğitimdir, öğretmen de bu eğitimi vermekle görevlidir. İnşallah bu değere ulaşabilecek seviyelere geliriz.’’ dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler, öğretmenlerine gül takdim etti. Ardından tüm veliler, öğrenciler ve öğretmenler ‘Öğretmene uzanan eller kırılsın’ sloganları atarak şiddetin karşısında olduklarını bir kez daha vurguladı.