Kapaklı Gazetesi - Dolar kurundaki hareketlilik birçok sektörde olduğu gibi inşaat sektörünü de etkiledi. Beton ve demir maliyetlerinin artmasıyla inşaat yapmakta zorlandıklarını söyleyen Ceylan Emlak & İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Ceylan Yanar, “Demir ve beton fiyatlarının bu kadar artmasından dolayı bölgemizdeki daire ve kira fiyatları istemediğimiz şekilde yükseldi.” dedi.

“1 AYDA BETON FİYATLARI 650 TL’DEN 1.200 TL’YE ÇIKTI”

Demir ve beton fiyatlarında ciddi bir artış yaşandığını söyleyen Yanar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Yaklaşık 20 yıldır Tekirdağ Kapaklı’da inşaat ve emlak sektöründe faaliyet göstermekteyim. Konumuz inşaat ve emlak sektörü. Bu sektörde bildiğiniz gibi artan maliyetler var. Ben şahsım ve firmam adına bu sıkıntıları açıklamak istedim. İnşaat sektörünün iki halkası var; bunlar demir ve betondur. Ramazan ayı başında beton fiyatları ile ilgili birkaç firma ile görüştüm. Beton 650 TL iken,  1.200 TL’ye çıktı. Demir ve beton fiyatlarının bu kadar artmasından dolayı bölgemizdeki daire ve kira fiyatları istemediğimiz şekilde yükseldi. Bunu önlemek için buradaki esnaf arkadaşlar ve ilgili yöneticiler olarak üzerimize düşeni yapmalıyız. Beton firmalarından fiyat alıyorum ancak 4 firma anlaşarak 650 TL’lik betonu 1.200 TL’ye çıkarıyorlar. Betonun ham maddesi ne? Taş ve çakıl. Taş ocakları, kum ocakları bölgemize çok yakın. Bu maliyetlerin yakıttan kaynaklandığını söylüyorlar ancak yakıt 24 TL’den 20 TL’ye düştü. Dolar ise 2 aydır aşağı yukarı stabil seyrediyor.

“İNSANLAR DAİRE ALMAKTA ZORLANIYOR”

Bu maliyetlerle ilgili vazifesi olan tüm birimlerin bu konuyla ilgilenmesini ve denetimi artırmasını istiyorum. Devlet bizleriz, biz haklarımızı korumazsak kimse korumaz. Bölgemiz, inşaat sektöründe çalışanların, fabrikada çalışanların ve genelde asgari ücret kazananların bulunduğu bir bölge. Bu insanlar daire almakta zorlanıyor. Bir giriş kat daire 350 – 400 bin TL olmuş, kiralar ise 4.000 – 5.000 TL’ye kadar çıkıyor. Ev almak isteyen insanların bu fiyatların altında kalkmasının imkanı yok. Bizler de işverenler olarak çok zor durumdayız.

CHP'li başkan ifşa etti: AK Partili başkan 483 milyon borç bıraktı CHP'li başkan ifşa etti: AK Partili başkan 483 milyon borç bıraktı

“CUMHURBAŞKANIMIZA AKTARMAK İSTERİZ”

Hepimize bu konuda görevler düşüyor. Kaymakamımıza, belediye başkanımıza, esnaf odalarımıza ve özellikle ticaret odamıza büyük sorumluluk düşüyor. Geçen aylarda belediye başkanımız kentsel dönüşümle alakalı bir brifing verdi ve verimli oldu. Ancak maliyetler bizi zorluyor. Bölgemizde çalışanlar artan maliyetler nedeniyle yurt dışına çıkmak zorunda kaldı. Umuyorum ki bu sorunlarla ilgili Cumhurbaşkanımız sektörün temsilcilerini bir araya toplar. Böyle bir toplantıda bizler de görüşlerimizi bizzat kendisine aktarma şansı yakalarız. Hep beraber devletimizi, milletimizi ayakta tutmalıyız. Biz bir olursak güçlü oluruz.”