Kapaklı Gazetesi - “Çocuklar vatandır çocuklarımızı korumalıyız” diyerek yola çıkan UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği, Tekirdağ’da çalışmalarına başlamayı hedefliyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, çocuklarımız için verilen mücadelede yer almak; eğitimlerden ve diğer faaliyetlerden haberdar olmak için ücretsiz bir şekilde www.ucim.org.tr adresinden gönüllü olunabileceğini belirtildi.

ULUSLARARASI KADIN CESARET ÖDÜLÜNE LAYIK GÖRÜLDÜ

Çocuk İstismarı İle Mücadele Derneği tarafından yapılan açıklamada, “Mücadelenin meşalesi İzmir’de 2014 yılında Genel Başkanımız Saadet Özkan’ın görev yaptığı bir köy okulunda okul müdürünün 6 kız çocuğuna yönelik istismarını fark etmesi ve durumu yargıya intikal ettirmesine dayanmaktadır. Öğretmenimizin haklı savaşında Cumhuriyet tarihinin en ağır cezalarından biri verilerek sanık 82 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmıştır. Saadet Öğretmen, bu çabası ile yurt içinde çocuk istismarı konusundaki farkındalığı zirveye taşıdığı gibi 2017 yılında, Amerikan Başkanı Donald Trump’ın eşi Melania Trump’ın elinden “Uluslararası Kadın Cesaret Ödülü” de almıştır.” ifadelerine yer verildi. 

Açıklamanın devamında, “İzmir de Avrupa’nın ve Türkiye’nin ilk Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme Merkezi bulunurken; Kıbrıs’ta İlim Üniversitesi işbirliğinde Çocuk İhmali ve İstismarını Önleme Merkezi, Ankara Önleme Merkezi ve İstanbul Önleme Merkezlerinin açılış çalışmaları devam etmektedir. UCİM Aralık 2020 tarihi itibariyle 50000’i aşkın gönüllü üyesi ile yurdumuzun dört bir yanında çocuk ihmal ve istismarı ile mücadele etmektedir.

Yapılandığımız illerde, çoğunluğu akademisyenler ve uzmanlardan oluşan UCİM Bilimsel Araştırmalar-Danışma Kurulu ve UCİM Rehabilitasyon nezdinde avukatlarımız, psikologlarımız, eğitimcilerimizle çeşitli çalıştaylar ve eğitimler düzenleyerek sürekli gelişim ve dönüşüm halindeyiz. Bu sayede istismara maruz kalmış çocuklarımızla en kaliteli ve doğru iletişim yollarını uzmanlarından öğrenerek titizlikle davalara müdahil olarak ailelere manevi desteğimizi göstermekteyiz.” ifadeleri kullanıldı.