Belediye Meydanında düzenlenen programla çocuklara yönelik cinsel taciz olayları protesto edildi. CHP Kapaklı İlçe Başkanlığı, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanlığı ve Anadolu Genç Fenerliler Kapaklı Temsilciliği'nin destek verdiği protestoda, Çocuk İstismarına karşı sloganlar atılarak şiirler okundu. Programa CHP Kapaklı İlçe Başkanı Kenan Seçkin ve yönetimi, Büyük Birlik Partisi Kapaklı İlçe Başkanı Fatih Diler ve yönetimi, Kapaklı Belediye Meclis Üyeleri, Kapaklı Belediyesi eski Başkanı İrfan Mandalı, taraftarlar ve partililer katılım gösterdi.

‘’SUSARSAK BİZİ KÖTÜ BİR GELECEK BEKLER’’

Programın açılış konuşmasını Çapkınlar Taraftar grubu adına Cem Taşkın gerçekleştirdi. Çocuk istismarının gün geçtikçe arttığına dikkat çeken Taşkın, ‘’Biz Kapaklıspor’a gönül vermiş Çapkınlar taraftar grubu olarak böyle bir organizasyon yapma ihtiyacı hissettik. Son yıllarda cinsel istismar vakası arttı ve durum hiç iyi değil. Buna ses çıkarmadan susarsak hepimiz için kötü bir gelecek bizi bekliyor olur. Bu sebepten ötürü buraya gelen herkesten Allah razı olsun. Hepimiz evlat sahibiyiz.’’ dedi ve Çocuk İstismarı’na tepki amaçlı bir şiir okuyarak konuşmasını noktaladı.

‘’ONLARI ARTIK ÜLKEMİZDE GÖRMEK İSTEMİYORUZ’’

Kapaklı Belediyesi eski Başkanı İrfan Mandalı da programda bir konuşma gerçekleştirdi. Baba ve dedelerin artık çocuklarını kucağına alıp sevemez duruma geldiğini belirten Mandalı, “Bir dede veya baba kız çocuğunu kucağına aldığında acaba beni nasıl karşılarlar diye düşünmeye başladığımız bir aşamaya gelmiş bulunuyoruz. Bu konunun bizim gündemimizden düşmesi gerekiyor. İstanbul’daki bir evladımıza yapılanların dış uyruklu birleri tarafından gerçekleştirilmesi maalesef ki insanımızı derinden üzmüştür. Büyük ihtimalle Suriyeli olan bu insanlar inşallah kısa zamanda ülkemizi terk ederler. Artık onları ülkemizde görmek istemiyoruz. Bu Suriyeli kardeşlerimizi sevmediğimiz manasında değerlendirilmemelidir. Biz onları gönülden seviyoruz, onlar bizim komşularımız ama Suriye ile görüşülerek bu meselenin sonlandırılmasını istiyoruz” dedi.

“SURİYE’YE GİTTİK SURİYE’Yİ KARIŞTIRDIK”

Yapılan yanlışlıkların ülkeyi sıkıntılı bir sürece sürüklediğini belirten Mandalı, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Yapılan yanlışlar maalesef ki bizi bu noktalara getirdi. Bir zamanlar Suriye Devlet Başkanı Esat, eşi ve Çocukları Bodrumda ağırlanıp, kol kola geziyorlardı Ama nedense bir anda her şey değişip iki komşu devlet birbirine düşman oldu. Amerika’nın söylemleri ile komşuluk ilişkilerimize son nokta konuldu. Zaman zaman Amerika’nın oyunlarına geldik. Bize Ortadoğu’nun liderisin gibi söylemlerle Mısıra gittik, Mısır’ı karıştırdık, Libya’ya gittik Libya’yı karıştırdık, Suriye’ye gittik Suriye’yi karıştırdık,  Sudan’a gittik Sudan’ı karıştırdık. Yani komşuluk ilişkilerimizi negatif duruma getirdik. Biz artık bu tutarsızlıkların sonlandırılmasını istiyoruz. Biz komşularımızla dostane bir şekilde geçinmek istiyoruz. Bir yanda ey Amerika deyip Rusya’ya yanaşıyoruz, sonra Rusya ile aramız bozuluyor tekrar Amerika’ya yanaşıyoruz. Biz Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak Mustafa Kemal Atatürk’ün kurmuş olduğu Cumhuriyetle sonsuza yürümeliyiz. Biz çocuklarımızın mutlu olabileceği, onların üzülmeyeceği ve incinmeyeceği bir dünya istiyoruz. Biz böyle bir Türkiye istemiyoruz.”

“DİLSİZ ŞEYTANDIR”

Programın bir diğer konuşmacısı CHP Kadın Kolları Başkanı Zeliha Firidin oldu. Taciz ve tecavüzlere karşı ses çıkarmayanların dilsiz şeytan olduğunu belirten Başkan Firidin, “Çocuklarımız bizim geleceğimiz, çocuklarımız bizim vatanımızdır. Yaşanan bütün bu taciz ve tecavüzlere sessiz kalıyorsak bu dilsiz şeytan olmaktan başka bir şey değildir. Bir kere daha tekrar ediyorum ülkemizin hangi bölgesinde olursa olsun yaşanan rezaletlere sesini çıkarmayanlar dilsiz şeytandır. İnsanımız bu konuda sessiz kalmamalıdır. Çocuklar bizim çocuklarımız, bu ülke bizim ülkemizdir” ifadelerine yer verdi.

“MİLLETİMİZİN MESELESİDİR”

CHP Gençlik Kolları Başkanı Yasin Eski ise taciz konusuna sıfır toleransla karşı durulması gerektiğini belirterek, şunları söyledi: “Bu konuda yasal düzenlemeler yapılarak bu rezaletlerin artık ülkemizde yaşanmaması gerekir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı fenalıklardan korumak için var gücümüzle mücadele etmek zorundayız. Bu mesele sadece mağdur çocuk ve ailelerin sorunu değil milletimizin meselesidir. Biz Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları, Kadınları ve tüm üyelerimizle bu hususlarda yapılması gereken ne varsa yapmak adına mücadele içerisinde olacağız. Düzenlediğimiz bu programa katıldığınız için partim ve Gençlik Kolları adına hepinize teşekkür ediyorum.”

“FAİLLERİ EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILMALIDIR”

Programın son konuşmacısı Anadolu Genç Fenerliler Kapaklı Temsilcisi Orhan Yayla oldu. Taciz konusunda Türkiye’nin dünya sıralamasında ilkleri oynadığını belirten Yayla, ‘’Son yıllarda çocuk istismarı vakası giderek artmaktadır. İngiltere’de haftada 4, Amerika Birleşik Devletleri’nde ise 3 çocuk istismar nedeni ile ölmektedir. 4 yaş altında her 20 çocuktan biri fiziksel istismara uğramaktadır. Çocuk istismarı oranı dünyada %1 ile %10 arasında değişirken, ülkemizde bu rakam %10 ile %53 arasındadır. Duygusal istismar %78, Fiziksel İstismar %24, Cinsel İstismar ise %14 civarındadır. Yüreğimizi dağlayan bu adi suçun failleri, en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Biz taraftarlar olarak ahlaksızlığın olağan hale getirilmesini engellemek için faaliyetlerimizi arttırarak devam edeceğiz.’’ dedi.

Konuşmacıların ardından katılımcıların ‘İdam İsteriz’ sloganları eşliğinde program noktalandı.