Kapaklı Gazetesi - CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, Atatürk Kültür Merkezi açılışıyla ilgili Kapaklı Belediyesi’nin sosyal medya paylaşımında ATATÜRK isminin silinmesine tepki gösterdi.

"İLÇEMİZE AYRI BİR DEĞER KATMAKTA"

Atatürk Kültür Merkezi'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını hatırlatan Yılmaz, "Bilindiği gibi, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçemize bir kültür merkezi inşa edilmiştir. Kültür merkezleri yapmak, hükümetin kültür bakanlığının işi olmasına rağmen, bütçesinden ciddi bir harcama yaparak ilçemize kazandırdığı bu büyük yatırım için Tekirdağ Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Konu kültür olunca, hemen hemen her konuda olduğu gibi akla büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk gelmektedir. Atatürk, kurduğu Cumhuriyet ve gerçekleştirdiği çağdaşlaşma devrimiyle, Türk ulusunun kültürüne büyük bir katkı yapmış, sanata ve sanatçıya her zaman büyük bir kıymet vermiştir. Dolayısıyla ilçemizdeki kültür merkezinin ATATÜRK adını taşıması da ilçemize ayrı bir değer katmaktadır." dedi.

"MİLLETİMİZDEN ÖZÜR DİLENMELİ"

Kapaklı Belediyesi'nin yapmış olduğu paylaşımla Atatürk adını anmakla imtina ettiğini kaydeden Yılmaz, "Atatürk Kültür Merkezimizde Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan etkinliğin, Kapaklı Belediyesi tarafından paylaşılan duyurusunda, sanki etkinliği kendileri yapıyormuş gibi lanse edilmesi bir yana, Atatürk ismi de anılmaktan imtina edilmiştir.  Atatürk’ün kurduğu Cumhuriyette belediye başkanlığı koltuğunda oturanların, ATATÜRK ismini anmaktan imtina etmelerini, Kapaklı Atatürk Kültür Merkezi’ni “Kapaklı Kültür Merkezi” diye ifade etmelerini kınıyoruz. Atatürk’ün ismini kaldırmak, kesmek, silmek kimsenin haddi değildir. Sizlerin Atatürk’ün ismini ifade etmekten imtina etmeniz elbette Atatürk’e bir şey kaybettirmez, sizlere kaybettirir. Göreve geldiğinden beri Kapaklı’da bir eser ortaya koyamayanlar ilçemize kazandırılan kültür merkezinin ismini bilmiyor ise derhal öğrenmeli ve milletimizden özür dilemelidir." ifadelerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR'E TEŞEKKÜR ETTİ

Hizmetleri için Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkür eden Yılmaz, açıklamasını şu ifadelerle bitirdi, "19 Şubat 2020 saat 20:00’de 19’dan çok önce, 23’ten sonsuza isimli senfonik destana ev sahipliği yapacak olan Atatürk Kültür Merkezimize tüm halkımızı davet ediyor, görevi olmamasına rağmen kendi bütçesinden ilçemize okul, kültür merkezi gibi yatırımlar yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyor, tüm Kapaklı halkına saygılarımızı sunuyoruz."