Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Kent Konseyi seçimleriyle ilgili açıklamalarda bulunan İYİ Parti Kapaklı İlçe Başkanı Yusuf Çetin, tekrarlanan seçimde de hata ve usulsüzlüklerin devam ettiğini belirtti.

“KANUN ve MEVZUATA UYGUN YAPILMADI”

Seçimlerin kanuna ve mevzuata uygun yapılmadığını iddia eden başkan Çetin, “28.06.2021 tarihinde gerçekleştirilen Kapaklı Kent Konseyi seçimlerinde yapılan usul hataları ve Yönetmelik ihlallerine yaptığımız itirazlarımızın kabul edilmesi sonucunda 06.07.2021 tarihinden Kapaklı Kent Konseyi seçimi tekrarlandı.

Seçimler bir yarıştır, bu yarışta bir kazanan birde kaybeden olur... Bizim itirazlarımız seçimin sonucuna değil usul hatalarına, kanuna ve mevzuata uymayan bir divan yönetimi ve seçim olmasınadır. Seçim gidişatının yönetmeliklere aykırı yapılıyor olmasına itirazlarımızı madde madde söylediğimiz halde bu da nereden çıktı "hem Divan Kurulu hem de bazı delegelerden" her şeye itiraz ediyorsunuz denilmesi düşündürücü bir davranış. Yazılı verilen itirazlar da dikkate alınmadan seçimlere devam edilmesi başka bir hukuk tanımazlık.” dedi.

“YÖNETMELİĞE GÖRE SEVGİ AKSOY ADAY OLAMAZ”

Yönetmeliğe göre başkan seçilen Sevgi Aksoy’un aday olamayacağını belirten Çetin, “Hazirun listesinde ismi olmayan yani delege olmayan ve kendi seçimi için oy kullanamayan başkan adayı ki böyle bir adayın seçime girmesi ve aday olması yönetmelik gereği söz konusu değil. Tüzük ve Yönetmeliğe göre sandık kurulu oluşturulması gerekirken oluşturulmadı. Divan Kurulu oluşumunda delege olma şartı var iken bir üyenin hangi yetki ile divanda yer almış olması sorgulanmalı ve bu seçimin tamamen yok hükmünde olması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.

“GEREKLİ MERCİLERE İTİRAZ EDİLECEK”

“Bir şekilde hak hukuk ve adaletin yok sayıldığı, ben yaparım olur dendiği bir Kapaklı Kent Konseyi seçim süreci yaşandı.” diyen Başkan Çetin sözlerine şöyle devam etti: “Tabii ki bizim kazanıp ya da kazanmamak gibi bir derdimiz yok. Ama bir yarışa girerken mutlaka kazanmak için girilir. Bu yarış bizim açımızdan laf olsun diye değil gerçekten Kapaklımıza fayda sağlamak, vizyon kazandırmak anlamında önemsediğimiz bir yarış idi. Ama kuralları olan bir yarış. Bu seçim oldubitti ile geçiştirilmemeli.

Bu anlamda hukukun tesis edilmesi için yapılması gereken ne var ise yapılacak, gerekli mercilere gerekli itirazlar yapılacaktır.

“DERNEKLER VE STK’LAR YOK SAYILMIŞ”

Bunun dışında, bu seçim süreci içerisinde, şunu da gördük ki şu ana kadar Kapaklı’da hiçbir şekilde Kent Konseyi seçimlerinde kanunlar/yönetmelikler dikkate alınmamış. Kapaklı'da 100’ün üzerinde dernek/ STK ve 5 civarında da kuruluşunu tamamlayan siyasi parti var. Bu süreçte, hiçbiri Kent Konseyi için davet edilmemiş. Bugüne kadar bütün dernekler ve birçok STK yok sayılmış... Usulen bile Kent Konseyi seçimlerine davet edilmemişler. Biz ulaşabildiğimiz dernek başkanlarımızı davet ettik... Ortak noktamız Kapaklımız olsun denilmekte ama hiç kimse bu noktada buluşamıyor.  Şimdi herkes KENT KONSEYİNİ biliyor. Eminim bundan sonra üzerine düşeni yapacaklardır.

“GELECEĞİMİZ ADINA KAYGI VERİCİ BİR DURUM”

YALNIZ Konu bu değil. Seçimi kaybetmek çok önemli değil, insanlarda öyle bir algı oluşturulmuş ki samimi olduğumuz, arkadaş diyebileceğim birçok kişi ya da kuruluş temsilcisi o ortamda bizlere selam dahi çekinerek verdiklerini gördük. İnsanlar maddi manevi tehdit altında olduklarını düşünüyorlar. Kent konseyi seçimlerinin dahi siyaset aracı olarak yapılması ve insanların kutuplaştırılması geleceğimiz adına kaygı verici bir durum.

İYİ bir Kapaklı için herkesin elini taşın altına sokma zamanı gelmiş ve geçmektedir. Bu kentin daha iyi daha huzurlu ve yaşanabilir olabilmesi sadece siyasilere bırakılmamalı. Bu anlamda STK, dernek ve diğer kuruluşlar üzerine vezife etmeli.