Yazılı bir basın açıklaması yayımlayan Başkan Çetin, "Termik Santralinin kurulması konusunda ısrarcı olan iktidar Partisi'nin Termik Santrali havayı kirletmemesi aksine temizlemesi konusundaki gerçeği görüp iptal edilmesi konusundaki geri adım atması yani yanlıştan dönmesi de bir erdemdir. İnşallah bu adım bir seçim yatırımı değil gerçeğin görülmüş olmasıdır." dedi

Başkan Çetin, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Sosyal medya hesaplarında Kapaklımızın Pınarca mahallemiz hudutlarında yapılması planlanan termik santralin yapılması projesinden vazgeçildiği yayınlanmaktadır. Termik santralin yapılması konusundaki iptalin sahiplenen bir kesim olduğu görülmektedir, sanki bu mücadeleyi tek bir kesim yapmış gibi bir algı oluşturma çabası içerisinde bulunulduğu anlaşılmaktadır. Bizler İNSAN ve DOĞANIN  yok olmasına/zarar görmesine itiraz ederken reklam değil uyarı yapıyorduk. Bu nedenle, bu mücadelenin sonucunun alınmasında gerçek sahiplerinin özellikle Pınarca halkı ve Kapaklı ile çevre ilçelerin tek vücut olup mücadele etmiş olmasıdır. Bu konuda, basınımız da duyarlı davranarak, halkımızın sesinin duyulmasında ve teşkilatımızın duygularını ve endişelerini yüksek sesle dile getirilmesinde önemli rol oynamıştır. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne taşınmasında İYİ Parti Kapaklı İlçe Teşkilatımızın ve İl Başkanlığımız ile Tekirdağ Milletvekilimiz Sayın Enes KAPLAN’ın da duyarlı davranması etkili olduğu görülmektedir.

Bu mücadelede insan hayatını ve doğal yaşamın korunmasında duyarlılık gösteren herkese teşekkür ederiz. Ayrıca Termik Santralinin kurulması konusunda ısrarcı olan iktidar Partisi'nin Termik Santrali havayı kirletmemesi aksine temizlemesi konusundaki gerçeği görüp iptal edilmesi konusundaki geri adım atması yani yanlıştan dönmesi de bir erdemdir. İnşallah bu adım bir seçim yatırımı değil gerçeğin görülmüş olmasıdır. Her ne kadar yetkililerden yazılı bir açıklama olmasa da bu açıklamaların gerçek olmasını umuyoruz."