Kapaklı Gazetesi - Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş tarafından son yapılan açıklamada camilerde cemaatle birlikte beş vakit namaz kılma dönemine yeniden geçileceği duyurulmuştu. Bu açıklamanın ardından 24 Haziran Çarşamba günü sabah namazında camilerde cemaat bir araya geldi ve uzun bir aradan sonra sabah namazı kılındı.

Camilerde geçerli olacak yeni kurallara göre, namaza katılan cemaatin maske takma ve sosyal mesafeye uyma zorunluluğu bulunuyor. Böylece bu sabah itibariyle camilerde maske ve sosyal mesafeli olarak beş vakit namaz kılma dönemi de başlamış oldu.

TÜRKİYE GENELİNDE CEMAATLE YENİDEN NAMAZ KILINIYOR

Türkiye genelinde tüm camilerde bugün sabah namazı ile birlikte toplu olarak namaz kılınmaya başlandı. Açıklama Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş tarafından yapılmıştı. Ali Erbaş açıklamasında bir süredir sadece öğle ve ikinci namazlarının toplu olarak kılınabildiğini, ancak artık beş vakit namazın camilerde cemaatle beraber kılınabileceğini bildirmişti. Aynı açıklamada maske takmanın zorunlu olduğu ve cemaatin namaz kılarken sosyal mesafeye dikkat etmek zorunda olduğu da belirtilmişti.

ÖĞLE VE İKİNDİ NAMAZLARI KILINABİLİYORDU

Yeni tip koronavirüs covid-19 salgını döneminde alınan önlemlerden biri olarak camiler bir süreliğine kapatılmıştı. Daha sonra atılan normalleşme adımlarına göre açılan camilerde şimdiye kadar öğlen ve ikinci namazları cemaatle kılınabiliyordu. Bu sabah itibariyle vatandaşlar camilere giderek yerlerini aldılar. Camilerde bu süreç içinde şadırvanlar ve tuvaletler kapalı kalmaya devam edecek. Sosyal mesafe ve maske takma kurallarına da uyulacak.