Kapaklı Gazetesi - Her hafta Pazartesi günü canlı yayınlanan Objektif Masa programının bu haftaki konuğu Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş oldu. Gazeteciler Hüseyin Gökçeli, Faik Onur Kaya, Adem Çil ve Gökhan Meneşe’nin sorularını yanıtlayan Erkiş, Saray’ın Büyükyoncalı Mahallesi’nin Kapaklı’ya bağlanması ile ilgili tartışmaları yorumladı. Büyükyoncalı Mahallesi’nin Kapaklı’ya bağlanmasına karşı çıkan Saray Belediye Başkanı Özgen Erkiş, “Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması kararı çıkmaz, çıkamaz.” dedi.

“CUMHURBAŞKANI İRADESİYLE HER YERİ HER YERE BAĞLAYABİLİRLER”

Hukuki süreçle ilgili konuşan Başkan Erkiş, “Büyükyoncalı Kapaklı’ya bağlanmayacaktır. Mutlak bir matematik kesinliğinde konuşuyorum. Şu ana kadarki süreçten, Saray’ın Büyükyoncalı’sının Kapaklı’ya bağlanması çıkmaz. Orada son mahkeme kararı 5442’ye göre sınır itilafları bakımından konuyu ele almamız gerekiyordu, 5393’e göre değil. Hal böyle olunca ‘Büyükşehir Belediyesi yetkisizdir’ diyor. Köprünün altından çok sular akmış olduğu bir durumda Büyükyoncalı’nın Kapaklı’ya bağlanması kararı çıkmaz, çıkamaz. Bugün ülkede güçlerin nasıl yönetildiği biliniyor. Bu nedenle Cumhurbaşkanımız bir karar alırsa süreç baştan tekrarlanır. Şu anki hukuki süreç itibariyle buradan bir ayrılık hikayesi çıkmaz. Ancak oradan çıkması için esaslı bir zorlama yapmışlar. Diyorlar ki ‘Bir tek Cumhurbaşkanının imzası kalmış’. Ancak Cumhurbaşkanının imzası demek, onun iradesi demektir. Cumhurbaşkanının iradesiyle her yeri, her yere bağlayabilirler.” ifadelerini kullandı.

“BOZOBA’YA SİTE PROJESİ YAPILMASI İMKANSIZ”

Bozoba bölgesindeki imar uygulamalarına ilişkin konuşan Başkan Erkiş, “Büyükyoncalı Mahallesi düşüncesizce, pervasızca imar planları oluşturulmuş bir yer. 600 bin nüfus projeksiyonu var. Dolayısıyla Bozoba Mahallesi’nde site yapılması imkansız. Halkın talebine göre ayarlamamız gerekirse 600 binlik bir nüfusa göre planlamalıyız. Mustafa abi benim yıllarca siyaset yaptığım birisi ve hayal gücüne saygı duyuyorum. Kendisi ‘elime geçerse ben orasını site noktasına getiririm, beyaz yakalıların Kapaklı’dan izole olduğu bir yer haline getiririm’ diyor. Biz herkesin eşit olduğu bir noktada, beyaz yakalısıyla, mavi yakalısıyla, çiftçisiyle, emeklisiyle yaşasın istiyoruz. Herkes bu tabiatın bizlere bahşettiği güzellikten faydalansın.” açıklamalarını kullandı.

“BİR DÖNEM DAHA BELEDİYE BAŞKANLIĞI YAPMAYI HEDEFLİYORUM”

Başkan Erkiş, programda kendisine yöneltilen “Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı olmak ister misiniz?” sorusunu şu sözlerle yanıtladı: “Büyükşehir Belediye Başkanı olmayı isterim. Bizler sokağın mütevazi çocuklarıyız. Ben CHP’ye Genel Başkan olmak istedim. Biz herkes gibi çoban kulübesinde oturup padişah rüyası görüyoruz zaman zaman. Ama kendi gerçekliğimden kopmadan bu süreçleri tartmalıyım. Bugünden yarına Büyükşehir Belediye Başkanlığı ile ilgili bir hazırlığım yok. Bir sonraki seçim döneminde bunu hedefliyor muyum? Hayır. Ben bir dönem daha Saray’da Belediye Başkanlığı yapmayı hedefliyorum. Fakat hayat ihtimalleler yüklüdür. Onun için belli olmaz. Burada asıl öğeler partilerdir. 2014 seçimlerinde bin oy dahi alamadım, 2019 seçimlerinde 19 bin oy aldım. Ben performansımı 5 yılda 20 katına mı çıkardım? Hayır. CHP ve konjonktür rüzgarı öyle bir estirdi ki oylar 19 katına çıktı. Yani keramet bende değil, CHP’de.”