Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, son zamanlarda su ve ulaşım fiyatlarına yapılan zam hakkında açıklama yaptı. Kurum tarafından yapılan açıklamada artan maliyetler ve hükümet tarafından ödeneklerde yapılan kesintiler nedeniyle hizmetlerin sürdürülebilirliği adına fiyat tarifelerinde artış yapmak zorunda kalındığını ifade edildi.

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından yayımlanan yazılı basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ile Tekirdağ Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ), artan maliyetler ve hükümet tarafından ödeneklerde yapılan kesintiler nedeniyle su ve toplu ulaşım hizmetlerinin sürdürülebilirliği adına fiyat tarifelerinde artış yapmak zorunda kaldı.

‘’BELEDİYE ÖDENEKLERİ DÜŞÜRÜLDÜ’’

Son dönemde kurdaki yükselişe bağlı olarak elektrik, akar yakıt, araç, ekipman gibi girdi maliyetlerinde artış, personel maaşlarının göreceli olarak yükselmesi, hükümetin aldığı tasarruf tedbirleri kapsamında belediyelerin ödeneklerinin yüzde 30 oranında düşürülmesi sebebiyle TESKİ tarafından sağlanan içme suyu hizmeti ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi bünyesinde verilmekte olan toplu ulaşım hizmetlerinin ücret tarifeleriyle ilgili olarak değerlendirmeler yapıldı. Mali ve ekonomik parametreler dikkate alınarak yapılan hesaplamalar sonucunda yeni fiyat tarifeleri oluşturuldu.

ÇERKEZKÖY’DE TAM ÜCRET 3 TL OLDU

Buna göre ev tipi abonelik içme suyu (atık su bedeli dâhil) birim fiyatı metreküp başına 4.43 TL olarak belirlendi. Öte yandan toplu taşıma ücret tarifesinde ise Süleymanpaşa’da; tam ücret 3.25 TL, öğrenci ücreti 2.20 TL, Çorlu’da; tam ücret 3.00 TL, öğrenci ücreti 1.75 TL, Çerkezköy’de ise tam ücret 3.00 TL, öğrenci ücreti 2.00 TL oldu.

Yeni fiyat tarifeleri oluşturulurken Tekirdağ Büyükşehir Belediye Meclisi ve ilgili komisyonlarda yapılan değerlendirmede, ödeneklerin azalması ve maliyetlerin artması sebebiyle hizmetlerin sürdürülebilirliği, devam eden ve gerçekleştirilecek projelerin tamamlanabilmesi için hizmet tarifelerinde fiyat artışı yapılmasının bir zaruret olduğu hususuna dikkat çekildi.”