Kapaklı Gazetesi - Batı Marmara Gazeteciler Derneği çatısı altında Çerkezköy ve Kapaklı’daki basın mensupları, bölgedeki siyasetçileri ve kurum müdürlerini akşam yemeğinde ağırladı. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlikte, gazetecilik mesleğinin zorluklarından bahsedildi.

Beyaz Konak’ta düzenlenen programa; Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürü Sertan Topkaya, Tekirdağ Basın İlan Kurumu Müdürü Sabri Karakaya, Çerkezköy ve Kapaklı’daki Siyasi Parti Temsilcileri, Oda Başkanları, STK Başkanları ve basın mensupları katıldı.

‘’EV SAHİPLİĞİNİ BU KEZ GAZETECİLER YAPSIN İSTEDİK’’

Programda açılış konuşmasını Çerkezköy Haber ve Marmara Haber Gazetesi imtiyaz Sahibi Şaban Kardeş gerçekleştirdi. Kardeş, “10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününde bizi çağırırlar. Biz gideriz, 3 saat onların projelerini, önceden yaptıklarını dinlemekten hem günümüzü yaşayamayız hem de gazetemizi çıkartamayız. Biz de ev sahipliğini bu sefer gazeteciler yapsın istedik. Gazetecilerin dertleri, anıları konuşulsun istedik. Bir ilki başardık. Bu gelecek adına önemli bir atılım. İlçemiz için, ülkemiz için gerektiğinde bir araya gelebilmeliyiz. Bu gecenin düzenlenmesinde öncelikli bu fikre kaktı koyan tüm gazetecilere teşekkür ediyorum. İyi ki gazetecilik yapıyorum.” dedi.

“60 GAZETEMİZE HİZMET EDİYORUZ’’

Kardeş’in ardından Tekirdağ Basın İlan Kurumu Müdürü Sabri Karakaya bir konuşma gerçekleştirdi. Kurum olarak gazetelerin yanında olduklarını ifade eden Karakaya, “32 yıldır gazetecilik mesleğini icra ediyorum. Biz Tekirdağ’da basın ilan kurumu olarak 60 gazetemize hizmet ediyoruz. Bu gazetelerimizin 17’si resmi ilan alan ve bu gazetelerimizin yılda 4 milyon TL’ye yakın resmi ilan geliri veriliyor. Basın İlan Kurumu olarak esnaf ve sanatkarlarımızın ilanlarını basın ilan kurumunda geçirerek gazetelerimize daha fazla yarar sağlayabileceğini söylemek istiyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

‘’ BU AKŞAM BİR FIRSAT OLACAKTIR’’

Programda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, şunları söyledi; “Bu gece gazetecilerin yaptığı mesleğin zorlukları, bu zorlukların önündeki engelleri nasıl aşacağımızı dillendirmek için bir fırsat olacaktır. Zor şartlarda gazetecilik mesleğini gerçekleştiren kıymetli arkadaşlarımız tabii ki yasanın da el verdiği şekliyle bazı gelir sıkıntıları yaşıyorlar. Umut ediyoruz önümüzdeki süreçte basının önündeki bu engellerin, hatta ve hatta yerel basına bir kat daha kıymet verildiği, önündeki engellerin açıldığı dönemleri yaşarız. Bunları somut olarak konuşmak, somut olarak hangi adımların atılması gerektiği ihtiyacı vardır. Gazeteci arkadaşlarımızın, gazetelerimizin bunları en azından öne çıkarak, kendi manşetlerini kendileri için atacak ama aynı zamanda bölge için atacak durumları konuşmamız lazım. 10 Ocak Gazeteciler Günü’nde daha özgür, basının önünün daha da açıldığı, özgür kalemlerin olduğu, ilkeli kalemlerin ayakta kalabilme cesareti gösterebildiği günleri yaşarız. Bu akşamı tertipleyen tüm gazeteci arkadaşlarımıza, bu mesleği layıkıyla yerine getiren ilkeli gazeteciliği meslek edinen, birileri için değil, kamu için gazetecilik yapanların gazeteciler gününü kutluyorum.’’

“DESTEĞE HAZIRIZ”

Kapaklı Belediyesi olarak yerel basına her zaman destek vereceklerini ifade eden Belediye Başkanı Mustafa Çetin, “Aranızda olmaktan duyduğum memnuniyeti dile getirmek istiyorum. Kapaklı sorunları ile beraber özelin özeli bir yer. Uzun yıllar Çerkezköy’e bağlı bir ilçeydik. Biz Çerkezköy ile etle tırnak gibiyiz. Birbirimize her zaman destek olacağız ama ben Kapaklı’nın Belediye Başkanı olarak Çerkezköy’ün gölgesinde olmaktan rahatsızlık duyuyorum. Yerel basınımız Kapaklı’da oldukça fazla. Memnunuz. Sorunları genel anlamda biliyoruz. Elimizden ne geliyorsa desteğe hazırız. Daha fazla birlik beraberliğe ihtiyacımız var. Bu geceye katkısı geçen herkese teşekkür ediyorum.” Sözlerini kaydetti.

GAZETECİLER DÜŞÜNCELERİNİ BELİRTTİ

Gerçekleşen konuşmaların ardından gazeteciler de kendi düşüncelerini aktardı. Haber Gazetesi muhabiri Seyit Süren, “ Bizleri yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum. Gazetecilik zor bir meslek. Ben 1966’da mesleğe başladığımda o zaman daha zordu. Şimdi dijital medyada çıkınca işler biraz daha kolaylaştı fakat yine zorluklarla karşılaşıyoruz. Bunların bir tanesi de maddi zorluklar. Basının gelirleri az. Gazeteciler yazılmayanları yazabilendir. ”diye konuştu.

Çerkezköy Gazetesi sahibi Ali Tamer Avcılar, “Bizler dilenci değiliz ama yerel basına kesinlikle destek verilmesi gerekiyor. Özellikle kuruluşların buna dikkat etmesi gerekiyor. Herkesin gazeteciler günü kutlu olsun.” dedi.

Çerkezköy Bakış Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Mehmet Akif Aldoğan, “Bizler 7 gün 24 saat görevimizin başındayız. Bunu en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Teknoloji gelişiyor. Ulusal anlamda da bazı gazeteler kapanıyor ve basın çalışanları işsiz kalıyor. Yerel basın olarak destek olmalarını bekliyoruz. Tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Çerkezköy Bakış Gazetesi Haber Müdürü Fırat Keskinkılıç, “Çerkezköy ve Kapaklı küçük bir yer ancak gazetecilik olarak oldukça gelişmiş bir yer. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Ekspres Gazetesi sahibi Edip Nurettin Akın, “Ben gazeteci değilim, ticaretle uğraşıyorum. Sonradan bu işe dahil oldum. Bulunduğum süre zarfında gazeteciliğin ne kadar zor bir iş olduğunu anladım. Gazeteciler, bu çalışma tempoları, kamu için verdiği haberlerle helal para kazanan insanlar. Bu gece buraya katılan, bizlere destek olan herkese teşekkür ediyor, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Haber Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Faik Onur Kaya, “Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Başkanlarımız, müdürlerimiz bizimle birlikte olduğu zaman bizler daha güçlü oluyoruz.” diye konuştu.

Radyo Şeker sahibi Ünal Fırat, “Katılan herkese teşekkür ediyorum. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum. Burada medya oldukça gelişmiş durumda.” dedi.

‘’BİRLİKTE RAHMET AYRILIKTA AZAP VARDIR’’

Kapaklı Gazetesi sahibi Adem Çil, “Sözlerime başlamadan önce büyüklerimizin bir sözünü hatırlatmak isterim; birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Bu geceye katılarak birliğimize güç katan herkese teşekkür ediyorum. Bugün güzel bir tablo var. Bu tablonun ilçemize, ilimize ve tüm ülkemize örnek olmasını diliyorum. Bir araya geldiğimizde tüm sorunların üstesinde gelebileceğimizi düşünüyorum. Tüm gazeteci arkadaşlarımın özel gününü kutluyorum.” İfadelerini kullandı.

Havadis Gazetesi sahibi Kadir Kıldize, “Bu geceye katılan ve bizlere destek olan herekse teşekkür ediyorum. Tüm meslektaşlarımın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Gazetecilerin ardından siyasi parti temsilcileri ve STK başkanları da günün önemine değinerek 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutladı.