Kapaklı Gazetesi - Vatandaşları mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacaklarını belirten Bozdağ; “Son dönemlerde koronavirüsünü fırsat bilerek haksız fiyat artışı olduğu yönünde duyumlar almaktayız. Bu bizi oldukça üzmektedir. Biz esnaf odası olarak vatandaşlarımızın mağduriyetini önlemek adına haksız fiyat artışı yapan fırsatçılara yönelik tüm disiplin mekanizmalarımızı harekete geçirdik. Vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız” dedi.

Ali Bozdağ, dünyayı kasıp kavuran koronavirüsünün ülkemize de sıçramış olması nedeniyle, kolonya, maske, makarna ücretlerinde fahiş fiyatlar uygulandığına dair duyumlar aldıklarını belirterek, fahiş fiyatlarla vatandaşları mağdur etmeye çalışanlara yönelik tüm disiplin mekanizmalarını harekete geçireceklerini söyledi.

“ŞİKAYETLERİ DEĞERLENDİRİYORUZ”

Bozdağ açıklamasında şunları söyledi; “Bilindiği üzere tüm dünyayı kasıp kavuran ve ülkemize de sıçrayan Yeni Korona Virüs Hastalığı (Covid-19) ile mücadele kapsamında bazı gıda maddeleri, hijyen ürünleri ve tıbbi malzemeler gibi ürünlere talebin arttığı görülmüştür. Bu talep artışına bağlı olarak bazı firmaların haksız fiyat artışı ve stokçuluk yaptığına ilişkin şikâyetlerin oluştuğu anlaşılmaktadır. Bu tür şikayetleri değerlendiriyoruz. Bununla ilgili Ticaret Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere tüm devlet kurumları ciddi tedbirler almaktadır. Bizler de Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası olarak ürünlerde haksız fiyat artışı yapan firmalara tüm disiplin mekanizmalarını çalıştıracağımıza ve bu haksızlıkları yapan firmalara hak ettikleri cezayı vereceğimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz. Herkes bilmeli ki vatandaşı mağdur edenlere karşı sessiz kalmayacağız” dedi. Bozdağ açıklamanın sonunda Sağlık Bakanlığı tarafından uygulanan tedbirlere tüm vatandaşların uyması gerektiğini ifade ederek; “Devletimiz gerekli tüm tedbirleri ivedilikle uygulamaktadır. Vatandaşlarımızın da bu konuya hassasiyetle yaklaşmasını ve tedbirleri uygulamaya davet ediyorum” diye konuştu.