Kapaklı Gazetesi - 1 Temmuz itibariyle başlayan kademeli normalleşme süreciyle ilgili esnafların durumunu değerlendiren Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ; “Bizim insanımız bu sıkıntıları aşacak, esnafımızın yüzü gülecek mutlu bir şekilde iş hayatımıza devam edeceğiz.” dedi.

Bozdağ, yaptığı değerlendirmelerde esnafın sıkıntılı bir süreçten geçtiğini ve Çerkezköy’ün bayramda göç verdiğini ifade ederek, “Tabii ki bu iş yerlerinin de açılışı bütün meslekleri bütün halkımızı mutlu etmiştir. Zaman zaman bütün esnaflarımızı dolaşıyoruz. Kapalı olan iş yerlerimizin heyecanı mutluluğu hat safhadadır. Bayram öncesi de iş yerlerinde heyecan var. Geçmişte yaşadığımız bu sıkıntıları tekrar yaşamamak umuduyla işlerimizin başındayız. Esnafımız huzurlu, mutlu ama genel anlamda piyasada bayağı sıkıntılar var. Kurban dolayısıyla piyasada bir hareketlilik başladı ancak şuan itibariyle hat safhaya düştü. Kurban bayramı öncesi bayağı sakin geçiyor. Ama tahmin ediyorum ki bizim insanımız bu sıkıntıları aşacak, esnafımızın yüzü gülecek mutlu bir şekilde iş hayatımıza devam edeceğiz.” dedi.

"DESTEKLEMELER DEVAM EDİYOR"

Hükümetin esnafa verdiği desteklerle alakalı konuşan Bozdağ, “Desteklemeler iyi gidiyor. Şu ana kadar ufak tefek desteklemenin kabul edilip ama bize yansımadığı konuşuluyor. Biz ay başına kadar bunun süreceğini ve desteklerin yerini bulacağını düşünüyoruz. Çünkü gelmeyen desteklemelerde işlemlere baktığımız zaman kabul edilenler hepsi geliyor. Gelmeyecek olan da reddediliyor zaten. Onun için bu konuda bir sıkıntımız olacağını düşünmüyorum. Ayrıca esnaflarımız aşıya da yoğun ilgi gösteriyorlar. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu. Ustalık ve kalfalık belgesi vermeye devam ettiklerini duyuran Bozdağ; “Bu sene bin 500’e yakın evrak var. Aşağı yukarı ustalık belgesi almayan arkadaşımız kalmadı.” ifadelerini kullandı.

"BERBERLER PAZAR GÜNÜ AÇIK OLACAK"

Atatürk Caddesi’nde devam eden çalışmalarla ilgili esnafın sıkıntı yaşamadığını kaydeden Bozdağ, “Esnafımız belediyenin yaptığı çalışmaları olumlu karşılıyor. Önemli bir sıkıntı yaşamadığını ifade ediyorlar. Tabii ki sıkıntı var hiç yok diye düşünmeyelim ama düşündüğümüz kadar olmadı” dedi. Berberlerin de bayramı sabırsızlıkla beklediklerini ifade eden Bozdağ, “ Şuan her şey normal. Berber arkadaşlarımız bu konuda iyi çalışma yaptılar ve mesafelerini koruyorlar. Hepsi çalışırken maskelerini takıyorlar. Bu hafta bayram haftası olması sebebiyle Pazar günleri de hepsi çalışacak. Bugün veya yarın mesajlarını atacağız. Ama tabii ki bayram tatili Çerkezköy’ü bayağı etkileyecek. Alışverişler bölgede göç alma sebebiyle herkes memleketine dönüyor. Alışverişlerini de oralarda yapacaklarını düşünüyoruz” şeklinde konuştu. Kurban Bayramı öncesinde zincir marketlerin ‘Kurban Kampanyası’nı eleştiren Bozdağ; “Kurban olayıyla ilgili marketlerin kurbanlık sattığını görüyoruz. Bunların uygun olduğunu hiç düşünmüyorum. Ne hayvanı kesildiği belli değil. Fiyatlar da bayağı sıkıntılı ve hayvanı görüp başında kasaba vekalet verecek. Ama marketlerde bulunan etlerin nereden geldiği nasıl kesildiğini doğru bulmuyorum. Bu konuda arkadaşlarımızı Çerkezköy hayvan pazarında ve çiftliklerde hayvan almalarını tavsiye ediyorum” dedi.