Samsun Bafra İlçesi’nde, Bengü ve Civar Köyleri Derneği’nin bu yıl 26’ıncısını düzenlediği ‘Geleneksel Güreş Şöleni’nin yeni ağası Kapaklı’da yaşayan iş adamı Mehmet Aktürk oldu.

Samsun’un Bafra ilçesine Bağlı Bengü Yaylası’nda 26 yıldır aralıksız olarak düzenlenen geleneksel güreş şöleninde güreş ağası 115 bin TL ile Kapaklı’nın tanınmış İş adamlarından Mehmet Aktürk olurken, 310 pehlivanın kol bağladığı er meydanında başpehlivan ise Yalçın Sözen oldu.

Düzenlenen güreş şölenine Kapaklı’da yaşayan Samsun ve Bengülü vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Türkiye’nin dört bir yanında yaşayan Samsunlu vatandaşların buluştuğu şölene; Ak Parti Samsun Milletvekili Orhan Kırcali, Samsun büyükşehir belediye başkanı Zihni Şahin, Bafra Belediye Başkanı Hamit Kılıç, Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen, Kapaklı güreşleri Ağası Erol Buz, Kunduz Yaylası Güreş Ağası Bilal Acar ve çok sayıda güreşsever katıldı.

“26 YILDIR DEVAM EDİYOR”

İstiklal marşımızın okunmasıyla başlayan Güreş Şöleni, Kuran’ı kerim tilaveti okunmasıyla devam etti. Şölende açılış konuşmasını Bengü ve Civar Köyleri Derneği başkanı Erdem bakır yaptı. Şölenin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Bakır, “1992 yılında kurulan derneğimizin amacı 1987 yılında Altınkaya Barajı’nın istimlakından dolayı çeşitli şehirlere göç etmek zorunda olan köylülerimizin bir araya gelmeleri ve yardımlaşmalarıdır. Derneğimizde bugüne kadar görev yapmış olan başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize, ağalarımıza ve derneğimize katkı sağlayan tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bengü Yayla ve Güreş Şenlikleri 26 yıldır kesintisiz bir şekilde devam etmektedir. Şenliğimize Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden katılan ve bizleri onurlandıran tüm dostlarımıza sonsuz teşekkür ederim” dedi.

BAŞKAN MANDALI’NIN SELAMINI İLETTİ

Şölende konuşan Kapaklı Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sekmen ise hemşehrileri ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Sekmen, “33 yıl oldu bu memleketten ayrılalı, fakat her yıl gelmeye çalışıyoruz. Sizlere Tekirdağ Kapaklı ilçemizden başta Belediye Başkanımız İrfan Mandalı’nın olmak üzere selamlar getirdim. Bugüne kadar bu derneğe hizmet etmiş, kuruluşunda emeği geçen büyüklerime, ağalarıma ve iş adamlarına teşekkür ediyorum. Yeni dernek başkanımız Erdem Bakır bizi gururlandıracak bir proje yaparak dernek lokali inşaatına başladı. Burada bizleri yalnız bırakmayan diğer dernek başkanlarımıza da teşekkür ediyorum. Ağamız Hasan Acar’a da hizmetlerinden dolayı şükranlarımı sunuyor, yeni güreş Ağamız Cimbek Emlak ve İnşaat firmasının sahibi Mehmet Aktürk’e de hayırlı olsun diyorum” diye konuştu.

“KOLAY BİR İŞ DEĞİL”

Şölende konuşan bir diğer isim ise Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin oldu. Bu tür etkinlikleri düzenlemenin kolay olmadığını belirten Şahin, “Burada yapılan etkinlikler 26 yıldır ata sporumuzu yaşatmak için özveriyle düzenlenen etkinliklerdir. Bu etkinlik gurbetten gelen vatandaşlarımızın kaynaşması için de çok güzel bir etkinlik. Bu etkinlikleri bu kadar uzun süreli devam ettirmek çok da kolay bir iş değil. Maddi ve manevi fedakarlık istiyor. Kendileri ile tam bir diyalogda olduğumuz için o yönetimin nasıl çalıştığını ben de gördüm. Bugüne kadar bu faaliyetlerin gerçekleşmesinde emek veren o yönetimin tümünden Allah razı olsun diyorum.

“ZAMAN, EMEK VE PARA GEREKLİ”

Gurbette olan iş adamlarımızın ve derneklerimizin de bu olaya destek vermesi çok anlamlı bir şeydir. Çünkü bu etkinliklerin iyi bir şekilde yapılması için zaman ve emeğin yanında para da gerekli. Emek veren, destek veren, ağalık yapan tüm hemşehrilerimizden de Allah razı olsun“ ifadelerini kullandı.

Konuşmasında Samsun’da turizmin büyük pay almaya devam ettiğini belirten Şahin, “Karadeniz’in en büyük illerinden biri olma yolunda ilerleyen Samsun, turizmden de büyük bir pay alıyor. İlimiz tarımın, sanayinin yanında turizmden de bir pay alacak demiştim. Geçtiğimiz günlerde Turizm Bakanlığı’ndan arkadaşlar geldi. Otellerin hepsinin dolu olduğunu görünce çok sevindim, çok gururlandım. Bunun devamını görüyorum. İnşallah bu faaliyetlerimiz ve etkinliklerimizle memleketimizi tanıtarak Türkiye’den ve yurtdışından önemli bir turizm payı alacağız” diye konuştu.

“DAHA GÜZEL BİR ORGANİZASYON OLACAK”

Güreş şöleninde düzenlenen ağalık yarışında en çok teklifi veren Cimbek Emlak ve İnşaat‘ın Sahibi Mehmet Aktürk, 115 bin TL ile yeni ağa seçildi. Önümüzdeki yıl daha güzel bir organizasyon düzenleyeceklerini kaydeden Aktürk, “Kapaklı’dan ve Türkiye’nin her yerinden gelen vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Allah nasip ederse önümüzdeki sene daha güzel bir organizasyon olacak. Tüm dostlarımıza ve beni destekleyen tüm arkadaşlarımıza canı gönülden teşekkür ediyorum” dedi.

“BÜYÜK BİR KAYNAŞMA VAR””

Güreş Ağalığını Aktürk’e devreden Hasan Acar ise ‘Biz bu spora, bu antrenmana alışkınız’ derken, “Bu yıl 8. Kez ağalık yapıyorum. Programımızın hayırlara vesile olmasını, kazasız belasız geçmesini temenni ediyorum. Biliyorsunuz ki biz hem Tekirdağ Kapaklılıyız hem de Bafra bizim memleketimiz. Dolayısıyla büyük bir kaynaşma var. Buradaki hemşehrilerimizi görüyoruz, oradaki hemşehrilerimizi de buraya getirdik. Bu çok güzel bir şey ve bu tür etkinliklerin yapılmasının amacı bu. Bugünkü programımızın da renkli geçtiğini düşünüyorum” dedi.