Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde, Atıcılar’ın arazisine yapılan Ağaoğlu Vilları’na bir kat artış verdiği gerekçesi ile Tekirdağ Eski Belediye Başkanı Adem Dalgıç ve oy kullanan AK Partili, CHP’li ve MHP’li meclis üyelerine ceza yağdı. Ceza alanlar arasında ise o dönem meclis üyeliği yapmış olan AK Parti Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül’de bulunuyor.

Edinilen bilgiye göre, Köseilyas Mahallesi yolu üzerinde Atıcılar’a ait araziye Ağaoğlu inşaat tarafından villa yapılmıştı. Villalar için Tekirdağ Belediyesi meclisi tarafından bir kat artışı yapılmıştı. Bunun üzerine yan parselde bulunan bir şahıs konuyu mahkemeye taşıdı. Yıllar süren mahkemede karar geçtiğimiz günlerde verildi. Bilirkişi raporu meclis üyelerini karardan ötürü suçlu buldu.

BAŞKA BİR SUÇTAN CEZA ALDIĞI İÇİN CEZASI ERTELENMEDİ

Tekirdağ 1. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada; aralarında Tekirdağ Eski Belediye Başkanı Adem Dalgıç, o dönem meclis üyeliği yapmış olan Tekirdağ Milletvekili Çiğdem Koncagül, 32 meclis üyesi ve Fen İşleri çalışanlarının da bulunduğu kişilere 6 ay hapis cezası verdi. 6 aylık hapis cezası 5 aya düşürülürken, son 5 yıl içerinde suç işlemeyenlerin cezası da 5 yıl ötelendi. Koncagül’ün cezası ise başka bir suçtan ceza aldığı için ertelenmeyerek 3 bin TL paraya çevrildi.

‘’HAKSIZ MENFAAT SAĞLADILAR’’

Mahkeme kararında “Tekirdağ Belediye Başkanı, Meclis üyesi ve imar bayındırlık komisyonun üyeleri davaya konu parsellerle ilgili olarak kişisel başvurular sonucu bölgesel değil, parsel bazında imar planı tadilatı yapılmasında görevi kötüye kullandıkları, kişilere haksız menfaat sağladıkları sabit olmuştur. Sanıkların sübut bulan görevi kötüye kullanma suçundan ayrı ayrı cezalandırmalarına karar verilmiştir” denildi.

CEZALARI ERTELENDİ

Sanıklar Adem Dalgıç, İlhan İmrak, Oral Çelikkol, Vedat Kaçar, Nilüfer Durmaz, Yıldırım Orhan Çebi, Hasan Önbey, Ferhat Varlık, Erdinç Tokatlı, Nevzat Bahar, Hüseyin Uysal, Levent Gündoğdu, Atilla Alp, Nazım Yarapsanlı, Mehmet Sabri Yüce, Ercan Kısa, Neşat Erdoğan, Mehmet Özen, Mürsel Özcan, Mustafa Turhan, Gündüz Alpay Özar, Fehmi İşler Ali Kılıç Müzeyyen Gürkan Ali Yılmaz ve Meral Özdemir’in cezaları 5 yıl içinde başka suç işlemediği için ötelendi.

Kaynak: https://tekirdagodak.com/baskan-ve-meclis-uyelerine-ceza-yagdi/  ( Ferhat Akgün/TEKİRDAĞ)