Kapaklı Gazetesi  - Çorlu’da firması bulunan Halil İbrahim Yerlioğlu’nun Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş.’ni  Kapaklı Belediyesi’ne hibe olarak devretmesi ve ardından şirketin yönetim kurulunda yer alması gündeme bomba gibi düştü.

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Temmuz ayı olağan meclis toplantısında Halil İbrahim Yerlioğlu ve Ali Osman Orhan’ı Kent Tarımsal Ürünler Üretim A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi olarak belirlediklerini açıklarken, bu karar CHP grubunun çekimser kalmasıyla oy çokluğuyla kabul edildi.

Toplantı öncesinde belediye ve kaymakamlık çalışanlarının yanı sıra diğer beyaz yaka personeleninin Kapaklı dışında yaşamasını eleştiren Çetin, Çorlu’dan bir firma ve yönetim kurulu üyesi ithal etmesi “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” deyimini hatırlattı. Mecliste alınan bu karar bazı AK Partililer de olmak üzere bir çok vatandaşı rahatsız etti. Mecliste CHP grubu adına konuşan Kapaklı Belediye Meclis Üyesi Halil İbrahim Erkan, belediyeye şirketi hibe eden kişinin şirkete yönetim kurulu üyesi olarak atanmasını etik bulmadığını belirtirken, gazetemize konuşan bazı AK partililer ise Kapaklı’da AK Parti’ye hizmet eden onca kişi varken Çorlu’dan bir ismin atanmasını doğru bulmadıklarını ifade ettiler.

Kapaklı’ya yabancı bir isim olan Halil İbrahim Yerlioğlu’nun seçim döneminde de Mustafa Çetin’in çalışma ekibinde aktif görev aldığı öğrenildi. Çetin’in kamuoyuna açıkladığı Katar projesinin mimarının da yine Halil İbrahim Yerlioğlu olduğu ifade edildi.