Kapaklı Gazetesi - Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın talimatıyla Tekirdağ’da faaliyet gösteren T, M, S ve J plaka araç sahipleri ile toplantı yapıldı. Toplantıda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, ‘’Her yıl nüfus artıyor. Bu üç kooperatif birleşmek zorunda eğer birleşmezse dördüncü ortak gelecek bu üç kişiye ortak olacak.’’ dedi.

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, UKOME Toplu Taşıma ve Planlama Şube Müdür Temsilcisi Dursun Nalbant ve Çerkezköy Şoförler Odası Başkanı Mustafa As, düzenlenen toplantıda plaka sahibi şoför esnafı ile bir araya geldiler. Toplantıda Başkan Akay, her esnafın sorununun çözülmesi için gerekli çalışmaların yapılacağını da kaydederek, kooperatiflere birleşme çağrısı yaptı.

SORUNLARINI ANLATTILAR

Toplantıda ilk olarak taksici esnafının sorunları dinlendi. Taksiciler duraklarda yaşanan sıkıntıların çözülmesi ve korsan taksicilikle ilgili denetimlerin yapılması gerektiğini ifade ettiler. Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa As, konunun ilgili yetkililere iletileceğini ve çözüm için çalışma yapılacağını kaydetti. S ve J plakalı servis araç şoförlerinin de sıkıntılarını dinleyen heyet son olarak M plaka araç sahiplerini dinledi. Burada Çerkezköy’de faaliyet gösteren 5 kooperatif temsilcisine seslenen Başkan Akay, “Ben herkese söylüyorum, hem Kızılpınar’a hem Veliköy Mahallesi’ne. Bugün senin bölgen yoğun olur yarın diğer bölgenin yoğun olur. Her yıl bu nüfus artıyor. Bu üç kooperatif birleşmek zorunda eğer birleşmezse dördüncü ortak gelecek bu üç kişiye ortak olacak. Eğer bugün dördüncü ortağa 10 araba girerse yarın yoğunluktan 20 arabaya çıkar. Çorlu’da bunun yakın örneğini yaşadık. Allah sağlık, sıhhat verirse 4 buçuk yıl daha bu şehirde belediye başkanlığı yapacağım. Şunu söylüyorum; bu birleşme sağlanırsa 4 buçuk sene de bir Allah’ın kulu ne ihale yapabilir ne hat kurabilir. Çok net ifade ediyorum bunu. O kütükten ben ne kadar alırım demek yerine büyük fotoğrafa bakmalıyız. Şunu da söyleyeyim, Veliköy’den ihtiyaçlar nedir. Bağlığın diğer yakasındaki adam devlet hastanesine tek arabayla gitmeye çalışıyor. Bu kararı yeni geçirdik. Kızılpınar Mahallesi’ndeki vatandaş haklı olarak o da devlet hastanesine tek arabayla gitmek istiyor. Vatandaş ister, vatandaşın temel ihtiyacı ve haklı. Ne yaptık, Malkoçoğlu’ndan bir yol verdik onlarda gidiyor. Kimseye hat muhabbeti yapmadık, vatandaş oraya gidecek dedik. Bugün Çerkezköy’ün iki özel hastanesi var. Bir de Kipa var. Yoğunluğun olduğu bölgeler burası. Vatandaş ister keyfi, ister zaruri buraya gidecek. Büyükşehir Belediyesi de, ben vatandaşı tek minibüsle nasıl istediği yere ulaştırırım buna bakacak. Ona göre yaptırımlar uygulayacak” dedi.

“VATANDAŞIN TALEBİ İÇİN MÜCADELE VERECEĞİM’’

Başkan Akay, birleşme olmaması durumunda yaşanacaklar hakkında da bilgi vererek; “O yüzden söylüyorum, Veliköy’deki vatandaşında tek vesait ile Çerkezköy’ün diğer ucuna gitme hakkı olmalı. Bu işi bu üç kooperatif bir araya gelerek çözmeli. Siz yapın istiyoruz. Eğer yapmazsanız dördüncü ortak buraya gelecek. Ve ben gelmesi için mücadele edeceğim. Kimseye gıcık olduğumdan değil, vatandaşın talebi olduğu için mücadele edeceğim. Ben vatandaşın talebini yerine getirmekle mükellefim. Sorumluluğum yok hat üzerinde ama ben kapı aşındırmasını biliyorum. Bugün iç kooperatifleri bir araya gelmesini istiyorum. İlla ki yapın demiyorum ama yapmazsanız da olacakları da söylüyorum” ifadelerine yer verdi.