Kapaklı Gazetesi - Çarşamba günü yayınlanan ‘Gündem Özel’in konuğu sarı liste adayı Ahmet Çetin olurken, programın moderatörlüğünü ise gazeteci Şaban Kardeş yaptı. Saray Haber Gazetesi’nden Fatih Kıray, Kapaklı Gazetesi’nden Adem Çil, Çerkezköy Haber Gazetesi’nden Faik Onur Kaya, Trakya Flaş Haber’den Abdülhamit Albez, Çerkezköy Express Gazetesi’nden Hüseyin Gökçeli’nin yer aldığı programda, gazeteciler kamuoyunda merak edilen soruları canlı yayında sarı liste adayı Ahmet Çetin’e yöneltme fırsatı buldu.

“EĞİTİM HER ŞEYDİR”

Programda adaylık süreci hakkında bilgiler veren Ahmet Çetin, “Gerçekten ciddi istişareler yaptık. Her şeyi bir ben bilirim demeyerek, güzel bir takım çalışması ile bilmediklerimizi danıştık, dışarıdan destek aldık, eğitim aldık. Eğitim herkes için önemlidir, bizim içinse eğitim her şeydir, diyerek reklam ve pazarlama faaliyetlerinden daha fazla eğitime harcama yaptık. Bu konuda da özverili bir çalışma yaptık. Çetin Group bir fakültedir. Bizdeki takım çalışması ile bölgeye değer katmaya ve insan gücü yetiştirme amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Her güçlü erkeğin arkasında değil onun yanında mutlaka güçlü bir kadın vardır. Bir elmanın diğer yarısı kadınlarımızdır. İş hayatında bizlerle her şeyi paylaşan onlardır. Bu büyük aile, Çetin Group ailesi bölgemizde 4 tane üretim tesisi ile ülkemize değer katmaya ve döviz kazandırmaya devam ediyor. Başarı son durak değildir, devam eden bir yolculuktur. Bu yolculuğumuzda bizlerle birlikte olan herkese teşekkür ederim.” dedi.

“MAKRO DÜŞÜNECEKSİN”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nın küresel çapta faaliyet gösteren bir oda olması için mücadele edeceklerini ifade eden Çetin, “Bölgemiz Türkiye’nin üretim üssüdür. Bu üretim üssü maalesef ticaret anlamında dar alanda kısa paslaşmalar olarak gerçekleşiyor. Makro düşüneceksin. Biz bölgedeki firmalarla iş birliği kurarak, bu gücümüzü kullanarak odamızı geliştireceğiz. Bizim her bir meclis üyemizin projeleri var, bu projelerin hepsini gerçekleştireceğiz.” diye konuştu.

“EĞİTİM KAMPI ÖNEMLİ BİR PROJE”

Başkan olması halinde Kıyıköy’de yapmayı planladığı eğitim kampı ve otel projesi ile ilgili bilgi veren Çetin, “Gerçekçi ve ayakları yere basan projelerimiz olacak. Bu projeleri gerçekleştirmek için de iş planımız olacak. Eğitim kampı önemli bir proje. Çünkü orası sadece üyelerin tatil yapması için değil, sanayici ve ticaret erbabının en güzel şekilde işlerini şekillendirmesi için yapacağımız bir projedir. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak bir ilki yapacağız. Değerli iş insanlarımızın, bölgemize değer katmış sanayiden iş insanları ile yüksek istişare kurulu kurarak, onların tecrübesinden faydalanacak ilk kez güzel ve başarılı bir işi gerçekleştireceğiz. Var olan mevcut işleri yapmak için değil, daha makro, bölgemize değer katan projeleri hayata geçirmek için geleceğiz.” ifadelerini kullandı.

“BURADAN VURACAĞIZ, ANKARA DUYACAK”

Osmangazi Köprüsü rekor kırdı: 1 günde 117 bin 537 araç geçti Osmangazi Köprüsü rekor kırdı: 1 günde 117 bin 537 araç geçti

Basın mensuplarının ‘İş Dünyasının sesini duyurmak için gerektiğinde masaya yumruğunuzu vuracak mısınız?” sorusu üzerine konuşan Çetin, “Buradan vuracağız, sesimizi Ankara duyacak. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odasını ilgilendiren tüm konulara çözüm bulmak için mücadele edeceğim. Savaşçıyım, savaşta hedefi gerçekleştirene kadar durmak yok. Ölümü göze almayan savaşı kazanamaz.” açıklamasında bulundu. Seçimlere siyaset karıştırılmaması gerektiğini ifade eden Çetin, “Odada her partiden temsilci vardır. Orada her dinden, ırktan insanlarımız var. Çerkezköy kısacası bir mozaiktir.” diye konuştu.

“TİCARET VE SANAYİCİNİN KUCAKLAŞMASINI SAĞLAYACAĞIZ”

“Ticaret Odası rant yeri değil” diye bir açıklamanız vardı, hala sözünüzün arkasında mısınız? “sorusu üzerine Çetin, “Söz ağızdan çıkana kadar onun efendisisiniz, söz ağızdan çıktıktan sonra onun kölesisiniz. Ben Çerkezköy’e, ülkeme borcum olduğu için buraya bir fen lisesi kazandırdım. Bölgemize borcumuzu ödemek için, buradaki ticaret ve sanayinin kucaklaşmasını sağlayacağız. Büyük fırsatların olduğu, küresel ticaretin üs merkezi olan Çerkezköy’e biz hizmet için gelmeyi düşünüyoruz. Ben Çerkezköy’de ticaret odasına gelirken, yönetimimle birlikte çalışarak, esnaf, sanayiciye borcumuzu ödemek için, bölgemize nasıl değer katacağız, onun için geliyoruz.” dedi.

 “HİÇ KİMSENİN DEVAMI DEĞİLİM”

Kamuoyunda Süleyman Kozuva’nın devamı olduğu söylentilerine yönelik soruya cevap veren Çetin, “Mehmet Danyeli aramıza çok yeni katıldı. Strateji çok önemli. Yanımızda olması, bize destek vermesi kaçınılmazdı. Yaklaşık olarak 101 tane komite ve meclis üyesi adayı olacak. Bunlar içerisinde daha önce de birlikte çalıştığım Ayhan bey de burada. Yüzde 9 civarında Süleyman bey ve ekibinden arkadaşımız var. Bununla ilgili ne bir görüşme ne de bir pazarlık olmamıştır. Cevabım net, yeni bir yönetim, güçlü yönetim, birlikte yönetimi hep birlikte başaracağız. Bunu sanayiden gelen ve esnaf arkadaşlarımızla birlikte başaracağız. Hiçbir devamımız yoktur.” diye konuştu.

“YEDİNCİ GRUPTAN ADAYIM”

Kaçıncı gruptan aday olup olmayacağı sorusuna ‘Dört tane şirketim ve dört tane grubum var. Ama ben sanayici olarak yedinci gruptan gireceğim’ diyen Çetin, diğer gruplardan herhangi bir adaylığının olmayacağını söyledi. Adaylık açıklamaları sürecinde Rahmi Yılmaz ve Süleyman Kozuva’nın ‘Adaylık’ sürecini değerlendiren Çetin, “Orası Ticaret ve Sanayi Odasıdır. Hiç kimse de birine kızarak, küserek aday olmamalıdır.” dedi.

“BU SEÇİMİ ALACAĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUM”

Basın mensuplarının seçim tahmini, ittifak durumu ve seçimden sonra üyelerin kendisini odada bulabilecek mi? sorusunu da cevaplayan Çetin, “Her başkan adayı seçimi kazanmak için aday olur. Hangi başkan olursa olsun 15-0 kazanacakmış gibi seçime girer. Gerçek, üyelerin oylarıyla belli olacak. Uzun seneden beri bana bu teklif geliyor. ‘Bu sene başkan adayı olacaksınız demi?’ diye sürekli olarak dönüş alıyorum. Telefonlar susmuyor. Bize güvenmeleri inanılmaz güzel bir olay. Bize güvenen üyelerin dönüşleriyle ittifak yapmaya gerek kalmadan bu seçimi alacağımızı düşünüyorum. 4 tane firmam ve yaklaşık 12 bin tane çalışanımız var. Ahmet Çetin odaya nasıl zaman ayıracak? Takım arkadaşlarımın her biri alanında uzman. Yetmediği yerde en önemli kullandığım nüanslardan biri danışmanlarla çalışmaktan çekinmiyoruz. İtibardan tasarruf olmaz. O yüzden de profesyonel ekiplerle denemeler de yaptık. 15-20 gün tatil yaptım. Baktım çalışmalar gayet güzel gidiyor. Yönetim tarafından da bana güç katan oğlum ve eşim var. Yönetim anlamında da çok güçlü takım arkadaşlarıyla çalışıyoruz. Sizlere vakit ayıracağım. Oda açık olacak. Günün 24 saati orda olmayacağım ama günün belli zamanlarında odada olacağım.” dedi.

“MAZERET DEĞİL, ÇÖZÜM İSTİYORUZ”

Seçimlerin oda ya da başka bir yerde yapılması ile alakalı soruyu da cevaplayan Çetin, “Yüksek Seçim Kurulu bu seçim odada yapılabilir diyorsa yapılabilir. Veyahut okulda yapılması lazım diyorsa orda da yapılabilir. Bunun kararını onlar verecek. Bizim için nerede olursa olsun demokratik bir seçim ve bahane uydurmadan yapılacak bir seçim olmalı. Mazeret değil, çözüm istiyoruz.” diye konuştu.

“SEÇİM EN GEÇ 15 KASIM OLABİLİR”

Seçim tarihi ile ilgili soruya “Yarın seçim kararı alınsa bir aylık süre gerekiyor. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu’nun bu hafta toplanacağını da bilmiyorum ama yakın zamanda tarih açıklanır. Ekim sonu gibi en erken olabilir diye düşünüyorum, en geç de 15 Kasım olabilir. Sonuç itibariyle yönetim kurulunun kararındadır bu. İnşallah çoğunluğun oy kullanabileceği bir tarih olur. Yönetimin sağduyulu olarak tüm üyeler için eşit bir karar vereceğine inanıyorum.” dedi.

KARADENİZ’E BAŞARILAR DİLEDİ

Diğer başkan adaylarından Ömer Karadeniz’in adaylığını nasıl değerlendiriyorsunuz sorusuna cevap veren Çetin, “Ömer Karadeniz de başkan adayı. Sonuç itibariyle kendine güvendiği ve oraya kendini layık gördüğü için oraya aday olmuştur. Kendisini tebrik ederim ve başarılar dilerim. Sizin farkınız ne olacak derseniz, ticaretten gelen bir sanayici olmam herkesi kucaklayabilecek bir yapım olması benim artı yönlerimdir.” diye konuştu.

“AİDAT BORCUNU ÖDEMESİ GEREKİYOR”

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası aidatları ile ilgili düzenleme yapılmasındaki fikri sorulan Çetin, “Her Ticaret ve Sanayi Odası üyesinin aidat borcunu ödemesi gerekiyor. Yapabileceğim sözleri vermek istiyorum. Ben oda aidatının yarısını alacağım diyemem. Yalan söyleyemem çünkü kanun ve nizam bellidir. Eğer ki asgari düzeyde alacağım dersem doğruyu söylerim. Şu anda da asgari düzeyin hemen sınırında olduğunu da net olarak biliyorum. Yani yarı yarıya yapma imkanım yok. Olabilecek şeylerde yasal sınırın hemen aynı çizgisinde olabileceğinin sözünü verebilirim ama asgari sınırın altında aidat alınamaz yasal değil çünkü” dedi.

“HEDEFLERİMİZİ BAŞARACAĞIZ”

Çetin, “Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, ticaret yapan erbabıyla, tüccarıyla, esnafıyla birlik ve beraberlik içerisinde koyduğumuz hedefleri başaracağımıza inanıyoruz. Seçim olduktan sonra, başkanlığı aldıktan sonra tüm ekip arkadaşlarımızla, yerel yönetimlerle bölgenin problemlerine çözüm bulmak için bir araya geleceğimizi buradan söylemek isterim. Sağ olun var olun.” diyerek konuşmasını tamamladı.