Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen uğurlama törenine, Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Tekirdağ Milletvekilleri İlhami Özcan Aygun ve Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Arslan Yurt, ilçe belediye başkanları, 57. Alay Komitesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

5 GÜNLÜK YOLCULUK ONLARI BEKLİYOR

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Tekirdağ'da kurduğu 57'nci Alay'ı temsilen 57 gönüllünün Çanakkale'ye uğurlanması için Valilik önünde tören düzenlendi. Tekirdağ'dan yola çıkan temsili 57'nci Alay komitesi, Malkara- Keşan yolu üzerinden yürüyerek sürdüreceği 5 günlük yolculuğu, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin kutlamaları sırasında Çanakkale'de sonlandıracak.

''ÇANAKKALE, TEKİRDAĞ'DAN BAŞLAR''

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende bir konuşma yapan 57. Alay Komitesi Başkanı Hikmet Selim Yılmaz, “Çanakkale, Tekirdağ’dan başlar. Bu yürüyüşümüzü daha önce 8 kez yaptık. Aziz şehitlerimizin hatırasını yaşatmak adına bu yıl 9’uncu kez Çanakkale’ye yürüyeceğiz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum” dedi.

MARŞLAR EŞLİĞİNDE YOLA KOYULDULAR

Törende katılımcılara hitaben bir konuşma yapan Vali Aziz Yıldırım da 57. Alay Komitesini tebrik etti ve önemli bir görev üstlendiklerini belirtti. Vali Yıldırım, 57. Alay’ın çok büyük kahramanlık gösterdiğini ifade ederek tüm şehitlere Allah’tan rahmet diledi. Konuşmalardan sonra 57'nci Alay'ı temsilen 57 kişilik gönüllü yürüyüş komitesi, marşlar eşliğinde Çanakkale'ye doğru yola çıktı.