''Eşeğe altın semer vursan eşek yine eşektir..'' demiş atalarımız.. Mübarek ayda ağzımı açmayayım dedim, ama inanın dayanamadım sevgili okurlar. Size olayı tüm çıplaklığı ile anlatacağım. Biliyorum inatla bunu da savunanlar olacaktır fakat orasını da vicdanınıza bırakıyorum.

***

Geçtiğimiz hafta CHP Kapaklı İlçe Başkanı Erdinç Yılmaz, AK Parti İlçe Başkan vekili Mehmet Aymak’ın belediyede işe başlamasını eleştirmiş ve eleştirdiği basın açıklamasını da gazetemize ulaştırmıştı. Kısacası bir siyasi, başka bir siyasinin yanlışını eleştirmişti. Bir gazeteci olarak eleştirisini kaleme aldım ve gazetemizde yayınladık.

Bu haberin ardından Aymak’a ya da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e elbette cevap hakkı doğmuştur fakat onlar bu hakkı kullanmadı.

***

Haberimizin ardından günler geçti.. 26 Nisan Pazar günü de gazetede işlerimizi bitirdikten sonra iftar açmak için evime gidiyordum. Motosikletimle Erbay Caddesi’nde ilerlerken Kapaklı Belediyesine ait iki aracı gördüm ve merak edip durdum. ‘N’apıyorsunuz burada abiler?’ dediğimde Aymak’ın da orada olduğunu gördüm.

Diğerleri konuşurken Aymak yüksek bir tondan el hareketi çekerek ‘’Sizi s.keceğiz.’’ dedi. Evet yanlış okumadınız aynı böyle söyledi.

Şaşırıp ‘’Bir daha söyle başkan?’’ dedim. Kendisi yazmaya bile elimin varmadığı küfürü bir gazeteciye gayet rahat bir şekilde tekrar, aynı el hareketi eşliğinde söyledi.

***

Siz olsanız ne yaparsınız?

***

Şimdi şunu da söylemeden edemeyeceğim, bu insandan hallice bireye bu gücü kim veriyor? Yanlış anlamayın ama siz veriyorsunuz. Siz derken;

AK Parti Tekirdağ İl Başkanlığı,
AK Parti Kapaklı İlçe Teşkilatı,
Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin ve tüm siyasiler.

Şimdi bu yazdığım kişiler beni arayabilir, ‘O bir ayıp yapmış ama bizimle ne alakası var?’ diyebilir fakat ben isimlerinizi yazarken hiç utanmıyorum, gocunmuyorum. Ayıbı yapan ben değilim, neden gocunayım? Ama bu eşeğe altın semeri vuran sizsiniz, sizin utanmanız gerek!!

***

Özellikle sözüm Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin’e elbette. Çünkü kendisi bir süre önce ‘Başkanım Mehmet Aymak’ın Kapaklı Belediyesinin mavi masasında vatandaşlara hizmet vermesini doğru buluyor musunuz?’ diye sorduğumda;

  • Furkan kardeşim Mehmet kardeşimiz güvendiğimiz, sevdiğimiz, KEFİL OLDUĞUMUZ birisidir. Hakkındaki iddialara itimat etmiyoruz bak gör 4 sene içerisinde bana neler diyecekler.’’ Demişti.

***

Evet değerli okurlar, bu konu üzerine söyleyecek çok şey var elbette. Fakat kalemimi artık böyle ucuz kişiler için oynatmak istemiyorum. Elbette bir gazeteci olarak karşılaştığım bu ayıbın ardından üslubumu bozmadan olay yerinden uzaklaştım ve mesleğimi yaptığım sürece kişilere karşı nötr tavrımı koruyacağım. Fakat şunu unutmayınız ki; o koltuklar sizlere biz vatandaşların emaneti.

Vatandaşın verdiği koltukla, vatandaşa diklenenin koltuğu aldığında oturacağı yer yine kıçının üstüdür..

Hadin selametle..