Ergene Samsunlular Derneği tarafından düzenlenen 'Bolluk ve Keşkek Şenliği’ yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Ergene Samsunlular Derneği’nin düzenlediği 'Bolluk ve Keşkek Şenliği’nde yaklaşık 1.5 ton keşkek bir saat gibi kısa sürede tükendi.

Düzenlenen Şenliğe Ergene Kaymakamı Fatih Kızıltoprak, CHP Tekirdağ Milletvekili Emre Köprülü, Ergene Belediye Başkanı CHP’li Rasim Yüksel CHP Tekirdağ milletvekili adayı Arzu Mandalı Sucu, Ak Parti Kapaklı Belediye meclis üyeleri İrfan Demir, İbrahim Aktürk, Kapaklı Samsunlular Derneği Başkanı Mehmet Aktürk, Kapaklı Havzalılar Dernek Başkanı Bayram Dağlı, Kapaklı Vezirköprülüler Derneği Başkanı Fazlı Kaya ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“1.5 TON KEŞKEK DAĞITILDI”
Şenliklerle ilgili açıklamalarda bulunan Ergene Samsunlular dernek başkanı Şükrü Kıırıkçı, “Şenliklerde dağıtılmak üzere 20 kazanda hazırlanan yaklaşık 1.5 ton keşkek yapıldı. Ayrıca y büyükbaş hayvan keserek 200 kilo prinç ile pilav yapıp yaklaşık 4 bin kişiye dağıttık” dedi.

“GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ”
Kırıkçı, “Her yıl geleneksel olarak düzenlediğimiz şenliğimizin bu yıl 15'ncisini yapıyoruz. Geçen yıla göre bu yıl katılımın daha fazla olması nedeniyle 1.5 ton keşkek yaptık. Ancak yine de yetmedi. Sabah erken saatlerde 25 kişiden oluşan aşçı ekibimiz çalışmaya başladı. Bununla birlikte de bir büyükbaş ve 7 tanede küçükbaş hayvan kestik. Ayrıca 200 kilo pirinçten pilav yapıldı. Bu şenliklerimiz yöreden gelen bir şey. Bizlerde yaşadığımız yerlerde gelenek ve göreneklerimizi yaşatmaya ve tanıtmaya çalışıyoruz. Bahar geldiği zaman bolluk bereket olsun diye köyler kendi arasında toplanıp dua okur ve yemek ikramı yapılır. Biz burada örf ve adet olarak devam ettiriyoruz. Buradaki kaynaşma hiçbir yerde olmaz. Hemşerilerimizle böyle bir günde birlikte olmak bizleri oldukça mutlu etti. Başta Ergene ve Çorlu olmak üzere komşu il ve ilçelerden gelerek gücümüze güç katan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum" dedi.

KESKEK-ERGENE2 KESKEK-ERGENE1