Kapaklı Gazetesi - Bayram sonrası ikinci el otomobil piyasasının durgun olduğunu belirten Turhan Emlak ve Otomotiv Sahibi Gürkan Turhan, “Son 2 yılda otomobil fiyatları 2 kat zamlandı. Alım gücünün de düşük olması sebebiyle insanlar otomobil almaktan çekiniyor.” dedi.

“ARABA FİYATLARI YÜKSELDİ”

Gazetemize özel açıklamalarda bulunan Gürkan Turhan, “Otomobil piyasası bayram sonu 10 – 15 gündür durgun. Bu her bayramda böyledir ancak faiz oranlarının da şu anda yüksek olması, vatandaşların alışverişini güçleştiriyor. Faiz oranlarında bir düşme bekliyoruz ve bu düşme piyasaya can verecektir. Bundan 1 sene önceki 5 bin lira, artık aynı değerde değil. Bu nedenle araçların fiyatı yükseldi. Alan yok, ama yine de yükseliş devam ediyor.” İfadelerini kullandı.

“İNTERNET SİTELERİ FİYAT MAKASININ AÇILMASINA NEDEN OLUYOR”

İnternet siteleri üzerinden satışın da, fiyat artışlarında etkili olduğunu söyleyen Turhan, “Piyasayı internet üzerinden takip ediyoruz, bu da artışa neden oluyor. Örneğin benim bir arabam var ve satışa sunacağım. Otomobilimi 100 bin liraya internette satışa koyuyorum, aynısı sende de var ve 105 bin liraya koyuyorsun. Bir başkası 120 bin liraya koyuyor. Bir arkadaşımız görüyor 3 parça boyalı aracın 120 bine koyulduğunu görüyor, 125 bine ilan veriyor. 5 bin liralar, araç piyasasındaki fiyat makasının açılmasına neden oluyor. Fiyat 100 bin lira ile 150 bin lira arası oynuyor ama tüm bu arabaların ederi üç aşağı beş yukarı aynı.” dedi.

“EKSPERTİZE SOKMADAN ALMASINLAR”

İkinci el araç almak isteyen vatandaşlara da önerilerde bulunan Turhan, açıklamasını şu sözlerle noktaladı: “Araçlarını ekspertize sokmadan almasınlar. Biz Turhan Emlak ve Otomotiv olarak araç almadan önce muhakkak ekspertize gösteriyoruz ve eksiklerini belirliyoruz. Ekspertize soktuğumuz gün ile üzerimize aldığımız tarih hep aynı gündür. Ekspertizden önce vatandaşlar araçları kontrol etmek istiyorlarsa kozmetiğine baksınlar. Mümkünse koltuk döşemelerine, temizliğine, direksiyonuna ve vites koluna ayrıca dikkat etsinler. Aracın nasıl kullanıldığını en iyi gösteren etkenler bunlardır.”