Kapaklı Gazetesi - İddiaya göre Velimeşe Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren Ünal Kablo isimli fabrika, bünyesinde çalıştırdığı 4 işçiyi Türk Metal Sendikası’na üye olduğu gerekçesi ile işten çıkardı. İşten çıkarılmaları fabrika önünde protesto eden Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi üyeleri, sendikanın anayasal bir hak olduğunu vurguladı.

Fabrika önünde toplanan Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, yönetimi ve üyeleri sloganlar atarak; fabrikaya işçi taşıyan servisleri alkışladı. Protestoda bir basın açıklaması yapan Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, ‘’Ünal Kablo çalışanları anayasal haklarını kullanarak sendikamız Türk Metal’e üye olmuşlardır. Örgütlenme özgürlüğü anayasa ve yasalar tarafından güvence altındadır. Bunu engellemek suçtur.’’ dedi.

‘’İŞÇİYİ YOK SAYMAYIN’’

İşçilerin haklarını savunmak için sendikalaşması gerektiğini belirten Özden, ‘’Türk Metal Sendikası olarak amacımız işyerine güvenli ve sağlıklı iş ortamı sağlamak, çalışanların sosyal haklarını geliştirmek ve iyileştirmektir. Örgütsüz bir toplum her zaman ezilmeye, sömürülmeye ve yenilmeye mahkumdur. En büyük güç sendikal birlik ve beraberlikten geçmektedir. Buradan Ünal Kablo yönetimine sesleniyoruz. İşçiyi görmezden gelmeyin, işçiyi küçümsemeyin, işçiyi yok saymayın, işçinin sesine kulak verin ve sendikal özgürlüklerini kısıtlamayın.’’ İfadelerini kullandı.

‘’İŞVERENİN BU HUKUK TANIMAZ DAVRANIŞININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ’’

İşten çıkarılan işçilerle ilgili anayasal haklarına başvuracaklarını belirten Şube Başkanı Özden, ‘’Türk Metal Sendikasına üye olan emekçi kardeşlerimizi öğrenen bundan haberdar ve rahatsız olan işveren öncelikle işçi arkadaşlarımızın çoğunluğu sağlamasından korktuğu için 2 üye arkadaşımızın işine bugün itibari ile son verdi. Bu arkadaşlarımız sırf anayasal haklarını kullandıkları için işine son verdi. İşveren bu hukuksuzluklarının önüne hiç kimsenin geçemeyeceğini düşünse de yanılıyor. Türk Metal Sendikası olarak bugün itibariyle ekmeğinden edilen 4 arkadaşımızın uğradığı bu hukuksuzluktan başlayarak, işverenin bu hukuk tanımaz kanun tanımaz davranışlarının hukuksal çerçevede takipçisi ve şikayetçisi olacağız.’’ Sözlerini kaydetti.

‘’KANUNLARIMIZI ÇİĞNEMEKTEN VAZGEÇİN’’

Son olarak firma yönetimine seslenen Özden, ‘’Biz Türk Metal Sendikası olarak kavgadan yana değil, barıştan emekten yanayız. Üretmek, kazanmak ve kazandırmak istediğimizi her sözümüzde söyler ve sadece bunu sözde bırakmayız. Buradan Ünal Kablo işverenine sesleniyorum, gelin bu kanunsuz tavırlarınızdan vazgeçin. İnsanların haklarını yemekten, kanunlarımızı çiğnemekten vazgeçin. Sözlerime son verirken buradan başta Ünal Kablo emekçilerimiz olmak üzere, basın mensuplarımıza ve bizleri burada yalnız bırakmayan herkese teşekkür ediyorum. Saygılarımı sunuyorum.’’ Diyerek açıklamasını noktaladı.