Toprak Mahsülleri Ofisi Tekirdağ Şube Müdürlüğü Tarafından Yapılan Açıklamada 2015/2016 Hububat Alımı Kampanyası Kapsamında Son Onbeş Yılın En Yüksek Alımının Gerçekleştirildiği Açıklandı.


180.000 TON BUĞDAY ALIMI GERÇEKLEŞTİ


TMO Tekirdağ Şube Müdürlüğü Tarafından Yapılan Açıklamada, “TMO Tekirdağ Şube Müdürlüğünün ve bağlı Çorlu, Hayrabolu, Malkara, Muratlı ve Silivri Ajans Amirliklerimiz ile Şarköy Tesisli Ekibimizde 25.06.2015 tarihi itibariyle randevulu alım sistemi ile hububat alımlarımız başlamıştır. Cari tarih itibariyle yaklaşık 180.000 ton peşin ve emanet buğday alımı gerçekleştirilmiş, alımlarımız halen devam etmektedir.


2015/2016 hububat alım kampanyası tam randevulu olarak başlamıştır. Randevulu alım sistemi TMO personeli tarafından titizlikle takip edilmekte, randevu alan üreticiler randevularından 2 gün önce ve hatta randevu günü içerisinde aranarak, ürün getirilememesi durumunda hem randevu alan üreticilerin tekrar ürün getirememesi olasılığı ortadan kaldırılmakta, hem de aynı gün içinde ürün teslim etmek isteyen üreticilerin randevu alabilmesi sağlanmaktadır. Bu durum üreticilerce son derece memnuniyetle karşılanmaktadır.


TMO olarak kaliteli üretimi teşvik amacıyla ilave prim uygulamamız bu yıl da devam etmektedir. Kaliteli buğdaya protein oranına göre  %1-7 arasında ilave prim ödemesi yapılmakta,  ürünler +/-  prim alarak fiyatlanmaktadır.


Hafta içi ve Cumartesi günleri hububat alımları, mesai başlangıcından son randevulu üreticinin ürün teslimi sağlanana kadar devam etmektedir. Alım süresince mesai kavramı gözetilmemekte, mesai bitimi = iş bitimi olarak değerlendirilmekte ve tüm personelimiz özveriyle çalışmaya devam etmektedir.


Alım kampanyası öncesi tüm hazırlıklarımız tamamlanmış olup, herhangi bir personel veya ekipman sıkıntımız bulunmamaktadır.  Alımın başladığı günden bu yana, üreticilerimiz istedikleri tarihe randevu alabilmiş, iptal ve yeniden randevu alma konusunda tüm üreticilerimize her türlü destek verilmiştir. Hububat alımına başladığımız günden bu yana yaklaşık  8.400 üreticimiz randevu alarak ürünlerini teslim etmiştir. TMO’ya ürün teslim etmek isteyen ÇKS’ye kayıtlı tüm üreticilerimizin ürünleri alınacaktır.


255 BİN TON HUBUBAR STOKUMUZ VAR


Halihazırda Tekirdağ Şube Müdürlüğümüz ve bağlı işyerlerimizde alım yaptığımız 2015 yılı mahsulü ürünlerle birlikte yaklaşık 255.000 ton hububat stokumuz bulunmaktadır. TMO olarak öncelikli uğraşımız, hububat alımının yanı sıra mevcut stoklarımızın optimum koşullarda muhafazasını sağlamaktır. Bunun için gerekli tüm tedbirleri almış bulunmaktayız.


Üreticilerimiz ve hinterlandımızda faaliyet gösteren tüm Ziraat Odası Başkanlıkları, 2015/16 Alım Kampanyası uygulamalarımızdan memnuniyetlerini tarafımıza ve basına sıklıkla dile getirmektedirler. Randevulu alım sistemi, geçmişte yaşanan uzun kuyrukların önüne geçmiş, üreticilerimizin herhangi bir endişe yaşamadan, randevu gününde ürün teslim etmesini ve üretici kartı ile ürün teslim eden üreticilerin ürün bedellerini 15 gün içinde alabilmelerini sağlamıştır.


Çağın gerektirdiği tüm yenilikleri üreticilerimiz menfaatine takip eden kurumumuz, bundan böyle de üreticilerimizin yanında olmaya devam edecektir”denildi.


Haber / Kapaklı Gazetesi