Kapaklı Gazetesi - Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, devam eden toplu iş sözleşmesi hakkında açıklamada bulundu. Zam tekliflerinin yüzde 26.28 olduğunu kaydeden Özden, ”Üyelerimizin hakkını gümbür gümbür savunacağız” dedi.

2 Eylül’de faaliyete geçen Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi’nde Şube Başkanlığı görevini yürüten Günay Özden, yakın zamanda hizmete açılan Türk Metal Sendikası Kapaklı Şubesi ve devam eden toplu iş sözleşmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Kendilerine 13 fabrika ve 6000’e yakın üyenin bağlı olduğunu ifade eden Özden, ”Amacımız emekçilerimize daha yakın olmak ve daha iyi hizmet edebilmek” dedi.

‘’FABRİKALARDA EYLEMLERİMİZ BAŞLADI’’

Yoğun bir dönemin içinde olduklarını söyleyen Türk Metal Sendikası Kapaklı Şube Başkanı Günay Özden, ”Bildiğiniz üzere toplu iş sözleşmesi görüşmeleri devam ediyor. Şu an arabuluculuk dönemindeyiz. Fabrikalarda eylemlerimiz başladı. Yarın da Çerkezköy Cumhuriyet Meydanında Türk Metal Sendikası Kapaklı ve Çerkezköy Şubesi olarak ortak bir basın açıklaması gerçekleştireceğiz. Fabrikalarda ve meydanlarda üyelerimizin hakkını gümbür gümbür savunacağız” ifadelerini kullandı.

ZAM TEKLİFLERİ YÜZDE 26.28

Üyelere yapılan anketler neticesinde belirlenen zam tekliflerinin yüzde 26.28 olduğunu fakat Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS)’nın yüzde 6.05’i, yani Mart – Eylül ayları arasındaki 6 aylık enflasyon farkını istediğini bildiren Özden, önümüzdeki hafta gerçekleşecek olan toplantının ardından ileriki dönemde atılacak olan adımların belirleneceğini ifade etti.