Kapaklı Gazetesi - Kapaklı Emlakçılar Derneği, düzenlediği kahvaltı programında üyeleri ile bir araya geldi. Programda konuşan Dernek Başkanı Kemal Özel, ‘’Yaklaşık 2 yıldan beri gayrimenkul sektörü olarak darboğazdan geçiyoruz ve zor süreç yaşıyoruz. Birçok arkadaşımız işyerini kapatma pozisyonuna geldi, iş değiştirdi.’’ dedi.

Lezzet Sarayı’nda düzenlenen kahvaltı programına katılım yoğun oldu. Emlakçıların sorunlarını dinleyen Kapaklı Emlakçılar Derneği Başkanı Kemal Özel, 5 Aralık’ta yürürlüğe giren Taşınmaz Ticareti Hakkında yönetmelik ile ilgili de bilgilendirmelerde bulundu.

‘’GAYRİMENKUL SEKTÖRÜ OLARAK DARBOĞAZDAN GEÇİYORUZ’’

Kahvaltı programında konuşan Dernek Başkanı Özel, ‘’Yaklaşık 2 yıldan beri gayrimenkul sektörü olarak darboğazdan geçiyoruz ve zor süreçten geçiyoruz. Birçok arkadaşımız işyerini kapatma pozisyonuna geldi, iş değiştirdi. İşyerini kapatan arkadaşlarımız oldu. Son dönemlerde bankalardaki kredi faizlerinin düşmesi ve mevduatların düşmesi inşallah 2020 itibariyle gayrimenkul sektörüne umut olur, emlakçılarımıza umut olur. 2020 yılı bize ivme kazandıran bir sene olur.” ifadelerini kullandı.

“ÖZEL HASTANELERDE İNDİRİM ALACAKSINIZ’’

Özel, konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; “ Kapaklı Emlakçılar Derneği olarak sizlerin sağlık hizmetlerinden indirimli faydalanabilmeniz için Çerkezköy’deki özel hastanelerle görüşmeler yapıyoruz. Sizlerin isimlerini hastanelere bildireceğiz ve gittiğiniz zaman hastanelerde belli oranda indirim alacaksınız. Öte yandan geçtiğimiz günlerde Hürriyet Emlak yetkilileri derneğimizi ziyaret etti. İlan ve reklam için bizden talepte bulundular. Biz de üyelerimizle görüşürsünüz, onlara gerekli indirimi yaparak onlardan ilan alabilirsiniz dedik. Onlar da önümüzdeki günlerde sizlere gelecekler. İndirimli kampanyalarını size sunacaklar. Krizden çıkışın en güzel yönü, ilan ve reklamdır.’’

“ODA MENSUBU ARKADAŞLARIMIZ BELGELERİNİ ALDILAR’’

5 Aralık’ta yürürlüğe giren yönetmelik hakkında açıklamalar yapan Dernek Başkanı Özel, “ 5 Haziran 2018 tarihinde Taşınmaz Ticareti Yönetmeliği faaliyete girdi. Ancak 18 aylık bir opsiyon verildi. 18 ay içinde mesleki oda faaliyet belgesi olan, emlak sertifikası olan, herhangi bir odaya bağlanan arkadaşlarımız belgelerini aldılar ve almaya devam edecekler. Süreç 5 Aralık 2019 tarihinde yürürlüğe girdi.  Sadece belge alma zamanı uzadı. 5 Haziran 2018’den önceki müktesep haklarını koruyan, elinde emlak sertifikası olan, oda faaliyet belgesi olan arkadaşlarımız 31 Ağustos 2020 tarihine kadar bu belgesini alabilecekler. Yalnız özel kurumlardan alınan emlak sertifikalarında şu an bir bekleme süreci var. Henüz onlar için bu düzenleme yapılmadı” dedi.

“24 SAAT DESTEK VERMEYE HAZIRIM’’

Mesleki Yeterlilik Belgesi almak isteyen meslektaşlarına yardımcı olduklarını ifade eden Özel, “ Dernek olarak ÇTSO’da bir toplantı gerçekleştirdik. Oradaki önerilerimiz sayesinde Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi anlamında bir konferans verdi. Bizler oraya katıldık. Bir program da Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası yaptı. Ona da katıldık. Taşınmaz Ticareti Yetki Belgesi alma konusunda çevrede en aktif dernek oluyoruz. Bu kapsamda en çok belge alan bölge de Kapaklı olmuştur. Bu belgelerin alımından sonra karşımıza Mesleki Yeterlilik Belgesi çıktı.  Şirket ortağı ya da firma sahibi olmak önemli değil. Bu belge eskiden aldığımız emlak sertifikası gibi. Ancak bunu mesleki yeterlilik kurumu veriyor. Türkiye’de 12 tane kurum veriyor. Bu süreç içerisinde bize başvurup bu belgeyi almak isteyen arkadaşlarımız oldu. Biz 2-3 Kasım’da Kapaklı’da biz kurs düzenledik ve sınav yaptık. Dernek üyesi olan olmayan bütün meslektaşlarımıza bu sınavdan faydalanma hakkı verdik. Sınav yapılırken Türkiye Emlak Müşavirleri Federasyonu ile ortak çalışma yaptık. Bu sınavı bir defa yaptık, bir daha yapmayacağız. Türkiye’de 12 tane kurum var. İletişim bilgilerini veririz. Bizden destek isteyen üyelerimize de 24 saat destek vermeye hazırım. Her şekilde sizin arkanızdayım” şeklinde konuştu. 

Özel’in konuşmasının ardından Mesleki Yeterlilik Belgesi almaya hak kazanan emlakçılara belgeleri takdim edildi.