Her geçen gün gelişen ve büyüyüyen Kapaklı'da, gelen yoğun göç ile birlikte çeşitli yatırmlarda ilçemizde faaliyete girmeye devam ediyor. Hal böyle olunca iş kurmak, işini büyütmek veya bütçesini rahatlatmak isteyen dar gelirli esnaflar, kredi kullanmak için bankalara başvuruda bulunuyor. Kapaklı esnafına hizmet vermek için 4 Ağustos 2013 tarihinde kurulmuş olan Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi, kredi kullanmak isteyen esnafların yardımına koşuyor. 

Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi tarafından bugüne kadar ilçede faaliyet gösteren esnaflara 49 milyon TL plasman, 44 milyon 755 bin TL kullandırılan kredi olmak üzere geri dönüşlerle birlikte toplam 75 milyon 873 bin TL kredi desteği verildi.

3 AYDAN 3 AYA ÖDEMELİ KREDİ İMKANLARI

Dar gelirli esnaflar için uygun ödemeli kredi imkanları sunduklarını dile getiren Kapaklı Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Hasan Dükanlı, ''Esnaflarımıza destek amaçlı bu kurumu ilçemizde faaliyete geçirdik. Kooperatifimizi ilk açtığımızda 101 ortağımız vardı. Bu sayı beş buçuk yılda 785 ortağa ulaştı. Şu an aktif 640 ortağımız bulunuyor. Biz esnaflarımıza devlet destekli kredi imkanları sunuyoruz. Şu anda kredi kullanmadan önce bizlere başvuran esnafımız; 1 yıla kadar %4, 1 yıldan sonra %5  faiz oranı ve 3 aydan 3 aya ödeme imkanı ile kredi kullanabiliyor.

''DEVLET ELİYLE DESTEK SUNUYORUZ''

Ayrıca işyeri açmak için kredi kullanacaklara da uygun faiz oranları sağladıklarını söyleyen Başkan Dükanlı, ''Şu günlerde 'Yatırım Destek Kredisi' imkanı sürüyor. Esnaflarımız yine aynı şartlarda kredi kullanılabiliyor. Tabi bu kredi için en az 1 yıllık vergi levhası bulunması ve 1 yıldır aynı işyerinde faaliyetlerini yürütmesi şartı koşuluyor. Bunların yanında işyerine araç almak isteyen esnaflarımız için Ticari Amaçlı Araç Kredisi de bulunuyor. Araçlarda 84 aya kadar %5 faiz oranlarında kredi kullanabiliyor. Böyle iyi imkanlarda kredi kullanmak günümüzde çok zor. Biz esnaflarımızın kalkınması, gelişmesi ve büyümesi için bu tür imkanları devlet eliyle Kapaklı esnafına sunuyoruz. Bu imkanları esnafımıza sunan devlet büyüklerimize ve Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği Genel Başkanı Abdulkadir Akgül'e teşekkür ediyor, tüm esnafımıza hayırlı işler diliyorum.'' dedi.