Geçtiğimiz hafta düzenlediği etkinlik kapsamında Etiyopya’dan gelen işadamlarını bölgedeki yatırımcılarla buluşturan Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası, bu kez Batı Afrika’nın lider ülkesi Fildişi Sahili’nden gelen İş Heyeti’ni ağırladı.

26 Mart Perşembe günü Çerkezköy’e gelen yaklaşık 50 kişilik Fildişi Sahili İş Heyeti, program kapsamında bölgedeki yatırımcılarla bir araya geldi. Fildişi Sahili Kalkınma Ajansı Başkan Vekili Kinapara Coulibaly kendilerine bu fırsatı veren ÇTSO Yönetimine teşekkür ederken, “Bu derin işbirliğinin temeli umarım bugün burada atılır. Fildişi Sahili olarak büyüme hızımızı yüzde 10 olarak hedefledik. Bu ziyareti düzenlememizdeki en önemli hedef ise ülkeler arası ekonomik işbirliği geliştirmek” ifadelerine yer verdi.

ÇTSO YÖNETİMİ KARŞILADI
Perşembe günü saat 09.30’da ÇTSO’ya gelen Fildişi Sahilli heyetini ÇTSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Akın, ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker, Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri karşıladı. ÇTSO binasını gezdikten sonra bir süre dinleyen heyet, ardından Konferans Salonu’ndaki toplantıya geçti. Toplantıya Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay da katıldı.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR BAŞLATTIK
Programın açılış konuşmasını ÇTSO Meclis Başkanı Taha Ülker yaptı. Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası olarak, bu dönemde üyelerine özellikle ihracat noktasında katkı sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Ülker, “Bu kapsamda bizim için büyük önem arz eden Afrika ülkeleri ile diyalogumuzu geliştirme adına DEİK’in de büyük katkılarıyla önemli çalışmalar başlattık” dedi.

fildisi-cosbİLİŞKİLERİN GELİŞMESİNİ TEMENNİ EDİYORUZ
Fildişi Sahili ile Türkiye arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin temelinin 2005 yılında imzalanan Ticaret Anlaşması ile Ekonomik ve Teknik İşbirliği Anlaşması’na dayandığını hatırlatan Ülker, “2012’den bu yana giderek artan İkili ticaret hacmi, 2014’te 332 milyon dolar olarak gerçekleşmiştir. Bugün Fildişi Sahili iş heyeti ve Türk firmalarımızın gerçekleştireceği görüşmelerle birlikte, iki ülke arasındaki sosyal, kültürel ve özellikle ekonomik ilişkilerin daha da güçleneceğini temenni etmekteyiz” şeklinde konuştu.

ÇTSO’YA TEŞEKKÜR ETTİ
Ülker’in ardından kürsüye Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay geldi. Konukları selamladıktan sonra düzenlediği etkinliklerden ve bölgeye sağladığı katkıdan ötürü ÇTSO’ya teşekkür eden Kubilay, “Sizleri burada görmemize vesile olan ÇTSO Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ediyorum. Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Türkiye’nin sayılı OSB bölgelerinden biri. Sizlere bu güzel sanayi kentini tanıtmaktan da ayrıca mutluluk duyuyorum” dedi.

BÖLGENİN LOKOMOTİFİ OLMAYI HEDEFLİYORUZ
Programda Fildişi Sahili Kalkınma Ajansı Başkan Vekili Kinapara Coulibaly de bir konuşma yaptı. Ziyaretteki temel amaçlarının, yatırımları teşvik etmek olduğunu dile getiren Coulibaly, “Şu an dinamik bir ülke olarak amacımız, 2020 yılında gelişen bir ülke haline gelmek ve bölgenin lokomotifi olmak. Önemli bir büyüme oranına sahibiz. Genç ve eğitimli bir nüfusumuz var” dedi. Ziyaret ekibindeki delegelerin ülkelerarası ilişkileri geliştirmeyi hedeflediğine dikkat çeken Coulibaly, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’na da teşekkür ederken, “Bu derin işbirliğinin temeli umarım bugün burada atılır. Sizleri de en kısa zamanda Fildişi Sahili’nde ağırlamaktan mutluluk duyarız” diye konuştu.

ARÇELİK VE PUTZMEİSTER TESİSLERİNİ GEZİDLER
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Muharrem Yamaç Oda’yla ilgili bir gerçekleştirdiği sunumun ardından Arçelik tesislerine geçen Fildişi Sahili İş Heyeti, öğlen yemeğinin ardından da Putzmeister firmasını ziyaret etti.

TÜRK İŞ ADAMLARIYLA BİR ARAYA GELDİLER
Heyet, firma ziyaretleri sonrasında ikili görüşmelerde bulunmak üzere Parıltım Restaurant’a geçerken, heyetteki iş adamları, yaklaşık iki saat boyunca, kendi alanlarında faaliyet gösteren ÇTSO üyesi firmalar ve yatırımcılarla birebir görüştü.