Kapaklı Gazetesi - Çiftçilerin tarım politikaları sebebiyle zor günler yaşadığını vurgulayan Çerkezköy Ziraat Odası Başkanı Hasan Toprak, “Bizde tarım diğer ülkeler baktığımızda daha da vahimdir çünkü üretici emeğinin karşılığını alamadığı için toprağı ter etmeye başladı ve tarımla uğraşan çiftçi sayıda devamlı alamıyor.” dedi.

Tekirdağ'daki kara taşıtı sayısı 305 bin 153 oldu Tekirdağ'daki kara taşıtı sayısı 305 bin 153 oldu

Tarımın ülke için önemli olduğunu söyleyen Başkan Toprak, açıklamasında şu sözlere yer verdi: “Tarım dediğiniz zaman ilk akla gelen yiyecek ekmektir. Çiftçi olmazsa ekmek de yoktur. Maalesef bütün dünyada tarıma verilen değer politikası her geçen gün azalmaktadır. Bizim ülkemizde de durum aynı. Ancak Bizde tarım diğer ülkeler baktığımızda daha da vahimdir çünkü üretici emeğinin karşılığını alamadığı için toprağı ter etmeye başladı ve tarımla uğraşan çiftçi sayıda devamlı alamıyor.

“79 ÜLKE ÇİFTÇİLER GÜNÜNÜ KUTLMAKTADIR”

Dünya Çiftçiler Günü’ne 79 ülke iştirak etmektedir. Tarım dediğiniz zaman ilk akla gelen yiyecek ekmektir. Çiftçi olmazsa ekmekte diğer gıdalarda yok demektir. Maalesef bütün dünyada tarıma verilen değer politikası her geçen gün azalmaktadır. Bizim ülkemizde de durum böyledir. Ancak diğer ülkelere baktığımızda ülkemizde tarım politikaları yanlış olduğun için çiftçinin beklentisine cevap vermemekte ve çiftçi beklenen desteği alamamakta ve de ürettiği mahsulün değeri emeğinin karşılığını bulmamaktadır. Çiftçiyi ayağa kaldırmak için iyi bir tarım politikasına ihtiyaç var ve ayrıca çiftçimizin ürünü alın terinin karşılığını alacağı şekilde fiyatlandırılmalı ve çiftçimiz borç batağından kurtulmalıdır. Çiftçiler olarak tüm arzumuz ve beklentilerimiz girdi maliyetlerinin azaltılması ve ürünümüzün değerinde alınmasıdır bu nedenle alın terimizin karşılığını almak istiyoruz.”