Sanayi Ticaret ve Esnaf Derneği (SATİVES) Dernek Başkanı Erol Buz, ülke gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

Yeni hükümet sistemine geçişin ardından yaşanan ekonomik sıkıntıların olağan olduğunu dile getiren SATİVES Dernek Başkanı Erol Buz, ‘’Haziran ayında yapılan seçimlerle Türkiye Cumhuriyeti yeni bir yönetim modeli ile farklı bir sürece girdi. 16 yıldan fazla bir süredir yönetenler de vatandaş olarak bizler de şüphesiz yeni yönetim modeline geçiş döneminin sancısını yaşıyoruz. Duruma uyum sağlamaya çabalıyoruz. Geçiş dönemleri her nerede olursa olsun sıkıntılıdır. Yurt içinde de yurt dışında da sorunlar doğurur. Bize düşen bu süreçte devletimizin yanında olmaktır.‘’ dedi.

‘’BİRLİK OLMALIYIZ’’

Bu süreçte birlik olunması gerektiğini vurgulayan Buz, ‘’Türkiye; köklü geçmişi olan, sağlam temeller üzerine oturtulmuş, Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bir Cumhuriyet’tir. Yüzyıla yaklaşan Cumhuriyetimizin çeşitli dönemlerinde, çok daha büyük krizler, darbeler olmuş ve ülkemiz bu durumlardan her defasında daha güçlü ve kazanarak çıkmayı başarmıştır. Bu sıkıntılı dönemleri aşabilmek için birlik olmalı, umudumuzu asla kaybetmeden birbirimize daha fazla güven duyup kenetlenmeliyiz. Her zamankinden daha fazla çalışıp, üretmeliyiz, paylaşmalıyız. Zira umudunu kaybeden insan, toplum ve ülkeler yaşam kaynağını da kaybederler. Bugün Ülkemiz ve bizler hala ayakta kalabiliyorsak bunun yegane sebebi umudumuzu kaybetmeme üzerine kurguladığımız motivasyonumuzdur.’’ İfadelerini kullandı.

‘’DEVLETİMİZİN YANINDA OLMALIYIZ’’

Bölgemizdeki ekonomik durumu da ele alan Erol Buz, ‘’Bölgemiz ise özellikle sanayi ve inşaat sektörüne bağlı gelişim gösteren bir bölgedir. Takdir edersiniz ki içinde bulunduğumuz ekonomik savaş hali, bölgemizin ekonomik piyasasına da olumsuz etkiler yaratmıştır. Vatandaşlar olarak bu kritik süreçte ülkemize, bayrağımıza, dini ve milli değerlerimize yüz çevirmemeli; devletimizin yanında olmalıyız. Bilmeliyiz ki bize verilmeye çalışılan her zarar, bizi daha ileriye götürmeye sevk edecektir. Bugün yaşadıklarımız buna en büyük örnektir. Yabancı ürünler, yabancı para birimleri ve yabancı yatırımlar üzerinden bize verilmeye çalışılan zarar; bizi daha iyi ürünler üretmeye ve paramıza sadık kalmaya sevk ediyor. Ben bu perspektiften baktığımda, ülkemizin bu zor günleri daha güçlü bir şekilde aşacağına inanıyorum.’’ Dedi.

‘’AMERİKAN FİRMALARI BOYKOT ETMELİYİZ’’

ABD’nin son günlerdeki tavrına sert eleştirilerde bulunan Buz, ‘’15 Temmuz’da devletimizin arkasında olduğumuz gibi, yine bu zorlu ekonomik savaş ortamında devletimizin ve milli değerlerimizin arkasındayız. Unutmamalıyız ki biz 80 milyon vatandaş olarak her ne görüşe sahip olursak olalım, bu zor günlerde birlikte hareket etmeliyiz. Özellikle yerli ürünlerimizi tercih ederek Amerikan malı firmaları boykot etmeliyiz. Sizler de iyi biliyorsunuz ki Amerika yıllardır PKK, PYD ve diğer terör örgütlerine destek veriyor. Yıllardır ülkemizin bütünlüğünü ve beraberliğini parçalamaya çalışan bu ülkeye karşı dimdik ayakta durmalıyız. Sözde müttefikimiz gibi davranan Amerika’nın samimiyetine inanmıyor, güvenmiyorum ve boykot ediyorum.’’ Sözlerini kaydetti.