Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Organize Sanayi Bölgeleri gezisi kapsamında 3. durağı Kapaklı Organize Sanayi Bölgesi oldu.

ASYAPORT 180 TRİLYON KATKI SAĞLAYACAK
Belediye Başkanı İrfan Mandalı ile birlikte Kapaklı OSB'ni ziyaret eden Başkan Albayrak, Büyükşehir olarak sanayicilere ve sanayi bölgelerine büyük önem verdiklerini belirterek, "Sanayi sektörü Tekirdağ için önem sıralamasında en üst sıralarda. Çerkezköy Bölgesi bu anlamda büyük bir potansiyel ve kapasiteye sahip. Biz Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak sanayicilerimizle ortak proje üretmek ve Tekirdağ için güç birliği yapmak istiyoruz. Tekirdağ'da 1540 adet sanayi kuruluşu var. İlimizde toplanan vergilerin yüzde 6'sı Büyükşehir Belediyesi'ne pay olarak aktarılıyor. Bu 1540 firmanın yüzde 65'inin merkezi Tekirdağ dışında. Dolayısıyla bu büyük kısım olan firmaların vergileri Tekirdağ'a yatırılmıyor. Bizim bu konuda istirhamımız bu firmaların merkezlerini Tekirdağ'a taşımalarıdır. Bunu önemle rica ediyoruz. Bununla birlikte Büyükşehir Belediyesi'ne aktarılan pay büyüyecek dolayısıyla da hizmetler de büyüyecektir. Örnek verecek olursak Barbaros'ta yapılan Asyaport Limanı'ndan Büyükşehir Belediyemize yıllık 180 Trilyon civarında bir katkı sağlanacak. Bu anlamda sanayi kuruluşlarımızın merkezlerini Tekirdağ'a taşımaları son derece önemli" dedi.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU
Kapaklı OSB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva'da bu konuda istekli olduklarını belirterek, "Firmalarımızın çoğunun merkezi İstanbul'da ve İstanbul'da artık şartlar çok zorlaştı. Zaten ister istemez firmalarımız merkezlerini Tekirdağ'a taşımak durumunda kalacaklar. Bu konuda kısa sürede bazı gelişmeler yaşayabiliriz" diye konuştu.

Toplantıda ayrıca yapılacak ortak çalışmalar konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.