Kapaklı Gazetesi - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, geçtiğimiz günlerde pandemiden etkilenen esnaflar için ‘esnaf destek paketi’ hazırladıklarını açıkladı. Telefonunuzdan girerek bütün işlemlerinizi hızla halledebilirsiniz. Paketle ilgili detaylar merak edilirken, Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ açıklanan desteğin yeterli olmadığını belirtti.

‘’DESTEKLERİN KAÇ ESNAFA VERİLECEĞİNE YÖNELİK BİLGİMİZ YOK’’

Odada düzenlenen basın açıklamasında konuşan Çerkezköy Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ali Bozdağ, “ Açıklanan destek paketi bize ulaşmadı. Desteklerin kaç esnafa, hangi esnaf türüne verileceğine yönelik tam olarak bilgimiz yok. Kısaca açıklanan desteğin yeterli olduğu kanaatinde değilim. Çünkü pandemi nedeniyle Mart ayından bu yana Çerkezköy ve Kapaklı’da kepenk açmayan esnaflarımız var. Bizim küçük esnafımız ve sanatkarlarımız devletimize yük olmaz istemez. Her zaman devletine olan sadakatini de en iyi şekilde göstermektedir. Ancak zor süreçten geçtiğimiz bu günlerde ise devletimizden beklentileri var. Bu beklentiler mümkün olduğu kadar belirli ölçüler dahilinde olacak.” dedi.

‘’DEVLETİNE HİÇBİR ZAMAN KAMBUR OLMAMIŞTIR’’

Çerkezköy ve Kapaklı’da 7 bine yakın esnafın olduğunu ifade eden Bozdağ, “ Bu geçiş sürecinde devletine hiç zaman kambur olmamış, devletini hiçbir zaman üzmemiş küçük esnaf olarak beklentilerimiz var. Devletimizin bize biraz tebessüm etmesini bekliyoruz. Ayrıca bakkal esnafımız ile ilgili de son günlerde sıkıntılar yaşıyoruz. İnşallah bu dönemde tekel bayiler açılacaktır. Bu konuda mülki amirlerimizin sıcaklığı bizleri mutlu etmektedir.” diye konuştu.

‘’İNDİRİM TALEBİMİZ OLACAK’’

Bozdağ, açıklamasını şu sözlerle noktaladı; “ Esnaf ve sanatkarlarımıza destek noktasında elektriğe indirim yapılması için TREPAŞ ile ilgili görüşmeler yapıyoruz. Esnafımıza indirim alacağız. İnşallah bu konuda da esnafımıza yardımcı olacağız. Ayrıca doğalgaz konusunda da Tekirdağ Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği olarak doğal gaz dağıtımı yapan Zorlu Enerji’den de taleplerimiz olacak.’’